preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 4. 2014.

Ukupno: 422834
Ovaj mjesec: 2690
Ovaj tjedan: 869
Danas: 200
Korisne poveznice

      

   

  

 

Vijesti
Plodovi jeseni

Tiho je došla kroz vrata prirode i donijela tople boje i ukusne plodove.

Učenici PŠ Petruševec  potrudili su se da prenesu dio bogate i raskošne jeseni u školske prostore. Lijepe i sunčane dane u rujnu i listopadu iskoristili su za sakupljanje lišća i plodova. Ukrašavali su učionice i pano u školskom hodniku. Izrađivali su tepih od lišća, mudre sove i vilu Jesen koja sa sobom donosi mnoštvo plodova.

Dani kruha-dan zahvalnosti za plodove zemlje

Kao i svake godine i ovog smo listopada u Područnoj školi Petruševec obilježili Dane kruha-dane zahvalnosti za plodove zemlje. U utorak 11. listopada od ranog jutra školom se širio miris peciva.

Teta kuharica pomogla je učenicima umijesiti tijesto, zatim su oni tijesto valjali i izrađivali su punjeno pecivo. U školskoj kuhinji pecivo se ispeklo, a zatim su se proizvodi kušali.

Dani kruha u našoj školi protekli su veselo, ugodno i nadasve ukusno.

(Učiteljice PŠ Petruševec)

Posjet policajca u PŠ Petruševec

Učenike PŠ Petruševec  27. rujna 2016. godine posjetio je gosp. policajac Tomislav. Cilj posjeta je edukacija djece o pravilnom ponašanju u prometu.

Učenicima je  govorio kako što sigurnije doći do škole i kuće. Poučio ih je gdje i kako najsigurnije prelaziti cestu,kako se kretati prometnicom bez nogostupa, gdje se voziti u osobnom automobilu, kako se pravilno voziti biciklom.

Policajac je naš prijatelj i uvijek mu se možemo obratiti za pomoć.

Pravilno pranje zubi

U četvrtak 22. rujna u Područnoj školi Petruševec medicinska sestra iz ambulante školske medicine održala je predavanja ,,Pravilno pranje zubi po modelu“ za učenike prvog razreda i ,,Skrivene kalorije“ za učenike trećeg razreda.  Prvašići su sa zanimanjem pratili i naučili pravilan način pranja zubi kao i njegu usne šupljine. Učenici trećeg razreda slušali su o pravilnoj prehrani. Saznali su u kojoj se hrani nalaze skrivene kalorije i zašto bi trebali jesti više voća i povrća, a manje slatkiša.

                                                                                         Učiteljice PŠ Petruševec

Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana

Diljem Hrvatske se 10. rujan obilježava kao Hrvatski olimpijski dan tj. dan u kojem se želi raznim aktivnostima istaknuti važnost redovitog bavljenja nekom tjelesnom aktivnošću kako bi se unaprijedilo zdravlje svakog čovjeka. Ove godine i Područna škola Petruševec priključila se obilježavanju tog dana.

U ponedjeljak, 12. rujna svi učenici i učiteljice došli su u školu u bijelim majicama koje su vanjski simbol prepoznavanja sudionika Hrvatskog olimpijskog dana.
Nakon vježbi zagrijavanja i razgibavanja učenici su se po skupinama natjecali u igrama koje su se nekada igrale - skakanju u vrećama, povlačenju konopa, nošenju loptice u žlici, jabuka na čelu… Svi učenici uspješno su izvršili zadatke i uživali u danu koji su proveli u igri i veselju.

 

Maškare u PŠ Petruševec

Radost  pokladnog utorka dotakla je i PŠ Petruševec.  Bilo je tu gusara, kauboja, princeza i hodajućih kostura.

 Učenici, učiteljice i pomoćno osoblje pokazali su da je maškarani dan najveseliji dan u godini. Učenicima je ovo bilo nešto novo, neobično. Najprije nastava pod maskama, a zatim su se učenici i učiteljice uputili u maškaranu povorku po mjestu. Uz pjesmu i ples unosili smo radost i veselje u domove naših mještana.

 Na povratku u školu zasladili smo se finim krafnama koje nam je spremila naša teta kuharica.

                                                                                                                        Učiteljice PŠ Petruševec

Božićna priredba

U četvrtak 17. prosinca 2015. godine održana je svečana božićna priredba u Područnoj školi Petruševec.

 Učenici razredne nastave i predstavnici Male škole uz pomoć svojih učiteljica pripremili su pjesme, recitacije i igrokaz posvećen zimi, Božiću i novoj godini. Ravnateljica gđa Verica Havoić pozdravila je sve prisutne roditelje, bake, djedove, djecu i  učiteljice. Svima je poželjela mir, blagostanje, zdravlje i sreću za Božić i novu godinu.

 Nakon priredbe svi su se družili uz kolače,sendviče i sokove koje su pripremili roditelji i djelatnice Područne škole.

                                                                                Učiteljica Jasmina Petrinec

Božićna radionica

    U četvrtak  10.12.2015. godine održana je kreativna božićna radionica u Područnoj školi Petruševec.

Sudjelovali su učenici i njihovi roditelji, učiteljice Jasmina Petrinec, Nikolina Puklin, Paula Hutinski, teta kuharica i teta čistačica. Radom u paru izrađivale su se kuglice za bor od papira i borovi od vune.

Kuglicama će učenici ukrasiti razredno božićno drvce koje će krasiti učionicu tijekom blagdana,a ukrasni borovi će pridonijeti da škola još više zasja u božićnom ozračju.

                                                                               Učiteljica Jasmina Petrinec

Dani kruha

U srijedu  14.listopada u Područnoj školi Petruševec  obilježeni  su  Dani kruha integriranom nastavom. Učenici su upoznali način nastajanja kruha,povijest kruha te važnost kruha za čovječanstvo.

Teta kuharica pomogla je učenicima umijesiti tijesto, zatim su oni tijesto valjali i izrađivali su punjeno pecivo. U školskoj kuhinji pecivo se ispeklo i uslijedilo je zajedničko blagovanje. Ostatak peciva učenici su ponijeli svojim roditeljima.

                                                                                     Učiteljica Jasmina Petrinec

TražilicaMisao tjedna
 
"Svaki trenutak je novi početak."

T. S. Eliot


Školski prijevoz

 


Školska kuhinja

 

Priloženi dokumenti:
Jelovnik za svibanj.pdf


Anketa
Je li vam bolja nastava na daljinu ili klasična nastava u učionici?
Korisni linkovi

180 godina naše škole

   


Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Robotika

 

preskoči na navigaciju