preskoči na sadržaj
Vijesti

Stigla nam jesen!

U PŠ Petruševec stigla je jesen i sa sobom donijela mnoštvo prekrasnih boja! Uz ježa i jabuku veselimo se jesenskoj čaroliji.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 1. 10. 2018. 10:31

U prirodi se s veseljem uči

Učenici i učiteljice PŠ Petruševec (1.- 3. r.) odradili su svoju prvu izvanučioničku nastavu u ovoj nastavnoj godini. Dan prije odlaska dogovorili smo se o opremi i  planu rada i puta.

Na dan polaska učili smo 3 sata u školi, a posljednja 2 u prirodi. Kad smo krenuli izvan učionice baš je lijepo grijalo sunce, a rosu smo izbjegavali. U rukama smo imali nekoliko košarica, a u našim srcima veselje. Otišli smo na obližnje brdo i ušli u našu šumicu. Pozdravljali su nas razbacani žirovi, češeri, bukvice, različite gljive, ptice i maleni mravi. Prepoznali smo vrste drveća i poneke gljive. Učili smo se snalaziti i određivati strane svijeta pomoću sunca, mahovine, mravinjaka i kompasa. Baš zanimljivo. Šumski put nas je vodio na sjever. Svako malo smo stali jer smo pronašli nešto novo za našu jesensku košaricu. Posebno smo bili veseli kad smo ubrali nekoliko vrganja i sunčanica.

Vrijeme je brzo prošlo i morali smo se vratiti. Lica su nam bila crvena, a košarice pune plodova. U školskom hodniku složili smo malu izložbu različitih plodova. Oprali smo ruke i malo se sladili slasticama naše tete kuharice. Naučili smo puno toga, a nismo morali mirno sjediti u našoj učionici.. Nasmijani odlazimo kući i pitamo se- kada ćemo opet učiti u prirodi?

Učenici i učiteljice PŠ Petruševec

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 18. 9. 2018. 10:50

Majčin dan u PŠ Petruševec

Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva koji se obilježava svake godine, druge nedjelje u mjesecu svibnju, još od 1907.g. Te je godine, iz ljubavi prema pokojnoj majci, jedna Amerikanka u crkvi podijelila 500 bijelih cvjetova drugim majkama. Mi smo ga obilježili zato što smo željeli zahvaliti našim mamama za ljubav i dobrotu koju nam svakodnevno daruju. Potajno smo pripremili kratki program i mame iznenadili pozivom u školu na malu svečanost. S veseljem su se odazvale i dovele nam još i bake i mlađu braću.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 12. 5. 2018. 07:28

Zelena čistka u PŠ Petruševec

Ima jedna prekrasna planeta, Zemlja se zove.

Stvorena za igru, veselje, za ljubav i snove.

 

ZELENA ČISTKA U PŠ PETRUŠEVEC

Povodom Dana planeta Zemlje učenici PŠ Petruševec sudjelovali su u čišćenju okoliša škole. Tako smo se pridružili aktivnostima matične škole u akciji Zelena čistka 2018.U sat vremena obišli smo okolicu škole i uz ceste, potoke, jarke i šumarke, pronašli i uklonili prilično otpada. Otpad smo pred školom razvrstali i dio bačenoga će se ponovno iskoristiti. Tako smo naučili da otpad nije smeće. Preostali otpad s kojim se je pogrešno postupalo, stavili smo u vreće za smeće.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 26. 4. 2018. 13:56

Nevjerojatno i čudesno na radionicama u PŠ Petruševec

Učili smo na zanimljiv način i veselili se za vrijeme proljetnih praznika. Uz istraživački i kreativan rad u 6  područja brzo su prošla 2 puna sunčana sata. Radionice su pripremile i vodile učiteljice Jasmina Petrinec i Verica Havoić, a odazvalo se 6 učenika od 1. do 4. r. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 4. 4. 2018. 14:07

Proljeće nam je donijelo Uskrs

U našoj maloj školi već danima osjećalo se vedro raspoloženje. Radovali smo se proljeću i Uskrsu koji nam stiže. Tek što smo pozdravili dolazak proljeća, već su počele pripreme za izradu šarenih uskrsnih pisanica i čestitki. Govorilo se, pjevalo, slikalo, šaralo – sve na temu Uskrsa i Isusova uskrsnuća. Zavladalo je pravo blagdansko raspoloženje. Veseli smo se jer smo to činili zajednički i jedni drugima pomagali. Bilo je tu ispuhanih i razbijenih jaja, svih mogućih likovnih tehnika, zaboravljivih zečeva i koka prosvjednica Šarenrepki, malih pilića koji donose novi život… 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 29. 3. 2018. 09:09

Tičeki se ženiju v Petruševcu

14. veljače je pri nas v škuole bil nekak posebni dan. Mam vjutre sme se čudili kak pu takve hude zime v naše živice vidime tiče kak vesele skačeju.I naše vučiteljice su za ran bile dobre vuolje. Neke su se stiha spominale s tetu i glasne se smejale. Mi se nekak nisme dali z hodnika v razred jer sme znali da nas čeka matematika. Još nisme ni praf počeli z matematiku kad je najemput na vrata duletel črleni Štefek, hitil nekakvu zgoužvanu cedulju na Baričinu kloup i vušel, bržieše nek je došel. Ne zname zake i Barica se začrljenela. Si sme počrljeneli od smieha i još bi se sad smejali da nije v razred došla jena naša vučiteljica. Bile nas je strah da bu nas špuotala, a ona nam je stiha i tak dobre spripuviedala jenu liepu starinsku priču...

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 19. 2. 2018. 18:37

Fašničko veselje u Petruševcu

Nekoliko dana prije fašničkog utorka pripremali smo maske i kostime. To nas je veselilo i bilo je lako, ali dočekati dan odlaska u fašničku šetnju - teško. Snijeg koji je ozbiljno počeo padati mogao nam je pokvariti naše planove. Hrabru maskiranu fašničku povorku nije moglo ništa zaustaviti. Marljivo smo učili prva 3 sata i brzo pojeli doručak. Tople domaće krafne su nam baš bile slasne. Još brže smo dovršili maskiranje i već cestom veselo sviraju, cupkaju i pjevaju: brkati vojnici, mali gusari, vile čarobnice, dobre vještice, prelijepe kraljice i dvije čuvarice ove družine.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 15. 2. 2018. 09:04

Snježne radosti u PŠ Petruševec

Napokon je pao dugo očekivani snijeg. Časkom su bile spremne sanjke, a velikom uzbuđenju nije bilo kraja. Kratko dodatno oblačenje prije polaska i eto nas sedmero već na prvom brijegu do škole. Započelo je pravo veselje: sanjkanje na sanjkama i najlonu, trčanje uzbrdo i nizbrdo, skakanje, preskakanje i kotrljanje, grudanje i građenje snjegovića… Lica crvena od radosti. Bila je južina, ali iz straha da ne nestane snijega, nismo mogli čekati još koji dan. Sat TZK-a i sat razrednika nikad ljepše proveden, samo nam je malo nedostajao naš prvašić Matija.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 13. 2. 2018. 09:02

Naši učenici sretne ruke...

Učenici kombiniranog razrednog odjela 2. i 3. razreda PŠ Petruševec  pretplatili su se u školskoj godini 2017./2018. na dječji časopis Smib. Uz pomoć svoje učiteljice i samostalno učenici koriste zanimljive i zabavne sadržaje iz Smiba. Čitaju priče, dopunjavaju rečenice, računaju, rješavaju križaljke i sudjeluju u nagradnim natječajima. Rješavajući  križaljke učenici su osvojili nagrade i poštom dobili poklone iznenađenja. Petra Brčić (2.r) dobila je DVD Čudovišna priča u Parizu, a Marko Betzler majicu kratkih rukava i platnenu vrećicu za papuče. Čestitke učenicima!

                                                                                        Učiteljica Jasmina Petrinec

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 24. 1. 2018. 19:18

Kad sveti Nikola u istom danu više puta daruje

Nismo sigurni jesmo li ove godine stvarno tako dobri ili se je naš dragi sveti Nikola malo zabunio. Zašto? Na večer prije Nikolinja dobro smo očistili čizmice i postavili ih u prozor. Vjerovali smo da će nas sv. Nikola darivati. Čvrsto smo zaspali. Kad smo se ujutro probudili darovi su stvarno bili u našim čizmicama. Zbog toga smo veseli krenuli u školu. Na putu do škole kao da smo čuli neko zvonce. Kad smo došli u školu u našim papučama dočekao nas je ponovno slatki dar sv. Nikole. Pomislili smo da je dragi Nikola nešto pogriješio, ali smo mudro šutjeli. Tada smo s učiteljicama krenuli dočekati sv. Nikolu u OŠ Belec.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 9. 12. 2017. 13:45

Zajednička božićna radionica roditelja i učenika u PŠ Petruševec

U PŠ Petruševec ozbiljni roditeljski sastanak pretvorio se u veselu dvosatnu zabavnu radionicu svih učenika i njihovih roditelja.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 7. 12. 2017. 19:39

Sat medijske kulture u kombiniranom razredu naše škole u Petruševcu

Na satu medijske kulture u kombiniranom razredu naše škole u Petruševcu četvrtaši su gledali film Družba Pere Kvržice, dok je naš prvašić Matija gledao animirani film Pale sam na svijetu.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 3. 12. 2017. 15:28

Učenici i učiteljice PŠ Petruševec bit će dobri kao kruh

Mjesec listopad donosi plodove jeseni i bogatstvo prelijepih boja. Nas u PŠ Petruševec to je potaknulo na različite zanimljive aktivnosti u prirodi i događanja u učionicama. Aktivnosti su u sklopu projekta Dobri kao kruh kojeg provodimo u suradnji s roditeljima. Zajednički smo skupljali različite plodove jeseni, a potom  postavili malu izložbu prikupljenih plodova s posebnim kutićem za gljive. Tako smo u prošlom tjednu 10. listopada obilježili Dan zahvalnosti za plodove zemlje.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 18. 10. 2017. 19:09

Solidarnost na djelu u našoj područnoj školi

Učenici PŠ Petruševec i ove su godine sudjelovali u humanitarnoj akciji Hrvatskog crvenog križa Solidarnost na djelu 2017. koja se provela u četvrtak 12. listopada. U akciji su se prikupljali hrana i novac. Za donirani novčani iznos uručivali su se bonovi zahvalnosti. Prikupljene namirnice će se koristiti u školskoj kuhinji, a novac će se uplatiti na žiro račun Hrvatskog crvenog križa.

Zahvaljujemo svim roditeljima, mještanima i učenicima koji su se uključili u ovu humanitarnu akciju. 

Učiteljice PŠ Petruševec

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 16. 10. 2017. 13:22

Jesen u našoj školi

Učenici PŠ Petruševec potrudili su da prenesu dio raskošne jeseni u školske prostore. Vrijedno su sakupljali raznovrsne jesenske plodove i otpalo lišće. Zajedno s učiteljicama uljepšali su svaki kutak škole i pokrenuli jesensku čaroliju.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 13. 10. 2017. 09:04

Učili u prirodi, dozivali i pozdravljali jesen

Dan prije službenog početka jeseni, učenici PŠ Petruševec bili su sa svojim učiteljicama na terenskoj nastavi u prirodi i tako radno i veselo pozdravili nadolazeću jesen.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 26. 9. 2017. 08:07

Naš prvašić Matija iz PŠ Petruševec učio o sigurnosti u prometu

U posjet našoj školi i veselom đaku prvaku Matiji došao je prometni policajac iz Policijske postaje Zlatar Bistrica gosp. Tomislav Zajec. Naš prvašić je naučio puno toga o sigurnom kretanju pješaka po prometnicama, a posebno o kretanju na putu od kuće do škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 20. 9. 2017. 20:09

Područnu školu Petruševec posjetila Područna škola Donja Batina

U utorak 16. svibnja Područnu školu Petruševec posjetili su učenici Područne škole Donja Batina. Uz pratnju svojih učiteljica i tete kuharice stigli su pješice "prek brega" upoznati svoje vršnjake.

Vedra i vesela družina stigla je u jutarnjim satima i prošetala školskim prostorijama. Učenici su nestrpljivo dočekali goste i odmah započeli druženje. U učionicama su igrali raznovrsne društvene igre i zajednički doručkovali. Druženje je nastavljeno u školskom dvorištu uz igru graničar. Svi su bili sretni ovako provedenim danom i vesele se sljedećem novom susretu.

                                                                                    Učiteljica Jasmina Petrinec

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 18. 5. 2017. 20:29

Majčin dan!

Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja, pa i u Hrvatskoj, obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju. Učenici Područne škole Petruševec posvetili su majkama nekoliko dana. Opisivali su mamu na satovima Hrvatskog jezika, čitali pjesme i priče o majkama, napisali čestitke i izradili cvjetove. Izradom cvjetova od papira i čestitki djeca su ponosno darivali svoje majke te im na taj način iskazali zahvalnost.

Svim majkama želimo SRETAN MAJČIN DAN! heart

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 15. 5. 2017. 17:37

Uskrs u Petruševcu

U Područnoj školi Petruševec zavladalo je uskrsno ozračje. Učenici su, uz pomoć svojih učiteljica, izradili pisanice i uredili pano u školskom hodniku. Svim učenicima i njihovim roditeljima želimo sretan i blagoslovljen Uskrs!

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 13. 4. 2017. 11:45

Engleska uskrsna radionica s našim četvrtašem

Učenici su izrađivali čestitku za Uskrs na engleskom jeziku. Naučili su napisati čestitku, a sami su osmislili izgled čestitke. Pokazali su puno maštovitosti i veselja u radu. Pokazalo se da učenici puno brže nauče gradivo ako rade na nekom praktičnom zadatku i svi su na vrijeme i sa zadovoljstvom završili svoje radove, neke radove smo izložili, ali je većina njih htjela odmah odnijeti kući svoje čestitke i zaželjeti roditeljima i obitelji sretan Uskrs.

Čestitku je izrađivao i naš Kristijan u područnoj školi u Petruševcu. On je također sa zadovoljstvom pisao čestitku svojim roditeljima i braći i maštovito ju ukrasio pisanicama koje se mogu izvaditi iz čestitke.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 12. 4. 2017. 20:11

Naši petruševečki đaci uređuju školski okoliš

U PŠ Petruševec počelo je uređenje školskog okoliša. U uređenju sudjeluju svi učenici i djelatnice škole. Posebnu pažnju posvećujemo cvjetnjacima. Cvjetne gredice su okopane i zasađeno je nekoliko novih cvjetova.

Učenici PŠ Petruševec

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 8. 4. 2017. 14:11

Pozdrav proljeću u PŠ Petruševec

Proljeće nam stiže i topliji dani sve su bliže. Priroda se polako počela buditi. U PŠ Petruševec prigodno se uredio pano u školskom hodniku, a u  ponedjeljak 20. ožujka učenici PŠ Petruševec, zajedno sa svojim učiteljicama, izašli su u prirodu i pozdravili prvi dan proljeća. Prošetali su šumom, promatrali proljetnice i poigrali se u školskom dvorištu.

                                                                                    Učiteljica Jasmina Petrinec

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 22. 3. 2017. 19:04

Fašnik u Petruševcu!

Veljača je mjesec karnevala, plesa i šala. To se osjetilo i u Područnoj školi Petruševec. Prigodno su se uredili panoi i izrađivali kostimi za Ples pod maskama. Ples se održao 21. veljače u OŠ Belec. Učenici su se maskirali skupno kao razredni odjel u proljetne cvjetove i na plesu bili veoma zapaženi. Maškarada time nije završila. Da bi se održala tradicija, učenici i učiteljice maskirali su se i 28. veljače, na Fašnik, i u povorci krenuli mjestom da razvesele mještane. Nakon povratka u školu svi su se zasladili krafnama.

Učiteljice PŠ Petruševec

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 28. 2. 2017. 18:50

Međunarodni dan materinskoga jezika u PŠ Petruševec

Međunarodni dan materinskoga jezika obilježio se 21. veljače i u PŠ Petruševec. Tijekom cijelog dana, na svim nastavnim satovima, učenici i učiteljice izražavali su se na zavičajnom govoru. Učenici su kroz tjedan prikupljali stare kajkavske riječi i njihovo značenje na književnom jeziku. Sve je to napisano  na zajedničkom plakatu, a riječi će se nastaviti i dalje pisati do kraja školske godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 22. 2. 2017. 18:43

Radionica u PŠ Petruševec

Tijekom zimskog odmora, u srijedu 4. siječnja 2017. godine u PŠ Petruševec organizirana je kreativna radionica za učenike. Na radionici se izrađivao veliki snjegović od plastičnih čaša. Voditeljice radionice bile su učiteljice Nikolina Puklin i Jasmina Petrinec.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 7. 1. 2017. 19:15

Radionica u PŠ Petruševec

Dragi učenici,

DOĐITE NA RADIONICU U PŠ PETRUŠEVEC

u srijedu 4. siječnja 2017. godine.

 

 BUDIMO KREATIVNI

  • početak u 9:00 sati
  • voditeljice:učiteljice Nikolina Puklin i Jasmina Petrinec

 

Radionica će biti u trajanju do 90 min.

Dobro došli i dobro se zabavili!

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 3. 1. 2017. 15:18

Božićna priredba u PŠ Petruševec

U utorak 20. prosinca 2016. godine održana je svečana božićna priredba u Područnoj školi Petruševec.

Pjesmom, plesom, recitacijama i glumom učenici razredne nastave dočarali su svečani ugođaj predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana i svojim nastupom obradovali posjetitelje. Na kraju programa ravnateljica Verica Havoić pohvalila je učenike i učiteljice za njihov trud, te svima zaželjela sretne blagdane, ispunjene mirom i ljubavlju. Druženje se nastavilo uz kolače, sendviče i sokove koje su pripremili roditelji i djelatnice Područne škole.

Učiteljice PŠ Petruševec

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 23. 12. 2016. 08:21

Božićni ugođaj u našoj školi

Područna škola Petruševec i ove godine zasjala je u božićnom sjaju. Školski panoi u hodniku i učionicama obučeni su u zimsko i božićno ruho te su tako stvorili lijep blagdanski ugođaj.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 23. 12. 2016. 08:17

Božićna priredba u PŠ Petruševec

Pozivamo Vas na školsku božićnu priredbu koja će se održati u utorak 20. prosinca u 18:00 sati u PŠ Petruševec!

Veselimo se Vašem dolasku i želimo Vam sretan Božić!

Učenici i djelatnici PŠ Petruševec

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 17. 12. 2016. 10:30

Božićna radionica u našoj školi u Petruševcu

U Područnoj školi Petruševec u četvrtak 8. prosinca održala se kreativna božićna radionica. Radionice se organiziraju svake godine i na njima se izrađuju prigodni božićni ukrasi i predmeti. Radionicu vode učiteljice razredne nastave, a sudionici su učenici i njihovi roditelji. Pogledajte kakve božićne ukrase su ove godine izradili učenici od 1. do 4. razreda, njihovi roditelji i učiteljice Jasmina, Nikolina i Paula.

                                                                                        Učiteljice PŠ Petruševec

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 10. 12. 2016. 18:40

Sjećanje na Vukovar u našoj školi u Petruševcu

U srijedu 18. studenog 2016. u PŠ Petruševec učenici su obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Na satovima razrednika pričali su o gradu Vukovaru i Domovinskome ratu te uredili prigodni pano u hodniku škole. Nakon toga sa svojim učiteljicama upalili su lampione ispred škole i minutom šutnje odali počast svima koji su stradali u ratu.

Učenici i učiteljice PŠ Petruševec

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 23. 11. 2016. 17:26
» Arhiva naših vijesti    
 


Plodovi jeseni

Tiho je došla kroz vrata prirode i donijela tople boje i ukusne plodove.

Učenici PŠ Petruševec  potrudili su se da prenesu dio bogate i raskošne jeseni u školske prostore. Lijepe i sunčane dane u rujnu i listopadu iskoristili su za sakupljanje lišća i plodova. Ukrašavali su učionice i pano u školskom hodniku. Izrađivali su tepih od lišća, mudre sove i vilu Jesen koja sa sobom donosi mnoštvo plodova.

Dani kruha-dan zahvalnosti za plodove zemlje

Kao i svake godine i ovog smo listopada u Područnoj školi Petruševec obilježili Dane kruha-dane zahvalnosti za plodove zemlje. U utorak 11. listopada od ranog jutra školom se širio miris peciva.

Teta kuharica pomogla je učenicima umijesiti tijesto, zatim su oni tijesto valjali i izrađivali su punjeno pecivo. U školskoj kuhinji pecivo se ispeklo, a zatim su se proizvodi kušali.

Dani kruha u našoj školi protekli su veselo, ugodno i nadasve ukusno.

(Učiteljice PŠ Petruševec)

Posjet policajca u PŠ Petruševec

Učenike PŠ Petruševec  27. rujna 2016. godine posjetio je gosp. policajac Tomislav. Cilj posjeta je edukacija djece o pravilnom ponašanju u prometu.

Učenicima je  govorio kako što sigurnije doći do škole i kuće. Poučio ih je gdje i kako najsigurnije prelaziti cestu,kako se kretati prometnicom bez nogostupa, gdje se voziti u osobnom automobilu, kako se pravilno voziti biciklom.

Policajac je naš prijatelj i uvijek mu se možemo obratiti za pomoć.

Pravilno pranje zubi

U četvrtak 22. rujna u Područnoj školi Petruševec medicinska sestra iz ambulante školske medicine održala je predavanja ,,Pravilno pranje zubi po modelu“ za učenike prvog razreda i ,,Skrivene kalorije“ za učenike trećeg razreda.  Prvašići su sa zanimanjem pratili i naučili pravilan način pranja zubi kao i njegu usne šupljine. Učenici trećeg razreda slušali su o pravilnoj prehrani. Saznali su u kojoj se hrani nalaze skrivene kalorije i zašto bi trebali jesti više voća i povrća, a manje slatkiša.

                                                                                         Učiteljice PŠ Petruševec

Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana

Diljem Hrvatske se 10. rujan obilježava kao Hrvatski olimpijski dan tj. dan u kojem se želi raznim aktivnostima istaknuti važnost redovitog bavljenja nekom tjelesnom aktivnošću kako bi se unaprijedilo zdravlje svakog čovjeka. Ove godine i Područna škola Petruševec priključila se obilježavanju tog dana.

U ponedjeljak, 12. rujna svi učenici i učiteljice došli su u školu u bijelim majicama koje su vanjski simbol prepoznavanja sudionika Hrvatskog olimpijskog dana.
Nakon vježbi zagrijavanja i razgibavanja učenici su se po skupinama natjecali u igrama koje su se nekada igrale - skakanju u vrećama, povlačenju konopa, nošenju loptice u žlici, jabuka na čelu… Svi učenici uspješno su izvršili zadatke i uživali u danu koji su proveli u igri i veselju.

 

Maškare u PŠ Petruševec

Radost  pokladnog utorka dotakla je i PŠ Petruševec.  Bilo je tu gusara, kauboja, princeza i hodajućih kostura.

 Učenici, učiteljice i pomoćno osoblje pokazali su da je maškarani dan najveseliji dan u godini. Učenicima je ovo bilo nešto novo, neobično. Najprije nastava pod maskama, a zatim su se učenici i učiteljice uputili u maškaranu povorku po mjestu. Uz pjesmu i ples unosili smo radost i veselje u domove naših mještana.

 Na povratku u školu zasladili smo se finim krafnama koje nam je spremila naša teta kuharica.

                                                                                                                        Učiteljice PŠ Petruševec

Božićna priredba

U četvrtak 17. prosinca 2015. godine održana je svečana božićna priredba u Područnoj školi Petruševec.

 Učenici razredne nastave i predstavnici Male škole uz pomoć svojih učiteljica pripremili su pjesme, recitacije i igrokaz posvećen zimi, Božiću i novoj godini. Ravnateljica gđa Verica Havoić pozdravila je sve prisutne roditelje, bake, djedove, djecu i  učiteljice. Svima je poželjela mir, blagostanje, zdravlje i sreću za Božić i novu godinu.

 Nakon priredbe svi su se družili uz kolače,sendviče i sokove koje su pripremili roditelji i djelatnice Područne škole.

                                                                                Učiteljica Jasmina Petrinec

Božićna radionica

    U četvrtak  10.12.2015. godine održana je kreativna božićna radionica u Područnoj školi Petruševec.

Sudjelovali su učenici i njihovi roditelji, učiteljice Jasmina Petrinec, Nikolina Puklin, Paula Hutinski, teta kuharica i teta čistačica. Radom u paru izrađivale su se kuglice za bor od papira i borovi od vune.

Kuglicama će učenici ukrasiti razredno božićno drvce koje će krasiti učionicu tijekom blagdana,a ukrasni borovi će pridonijeti da škola još više zasja u božićnom ozračju.

                                                                               Učiteljica Jasmina Petrinec

Dani kruha

U srijedu  14.listopada u Područnoj školi Petruševec  obilježeni  su  Dani kruha integriranom nastavom. Učenici su upoznali način nastajanja kruha,povijest kruha te važnost kruha za čovječanstvo.

Teta kuharica pomogla je učenicima umijesiti tijesto, zatim su oni tijesto valjali i izrađivali su punjeno pecivo. U školskoj kuhinji pecivo se ispeklo i uslijedilo je zajedničko blagovanje. Ostatak peciva učenici su ponijeli svojim roditeljima.

                                                                                     Učiteljica Jasmina Petrinec

TražilicaMisao tjedna

"Obrazovanje nije priprema za život. Obrazovanje jest život."

John Dewey


175 godina škole

  


Školski prijevoz

 

Priloženi dokumenti:
Vozni red 2017.-2018.docx


Školska kuhinja

 

Priloženi dokumenti:
Jelovnik Osnovna skola Belec.docx


Školska natjecanja


Robotika

 


Anketa
Zbog čega ste posjetili web stranice naše škole?

Raspored zvona
  1. sat 8:00 - 8:45
  2. sat 8:50 - 9:35
  3. sat 9:55 - 10:40
  4. sat 10:45 - 11:30
  5. sat 11:35 - 12:20
  6. sat 12:25 - 13:10
  7. sat 13:15 - 14:00
  8. sat 14:05 - 14:50

Korisni linkovi

Vremenska prognoza

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Vijesti

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
preskoči na navigaciju