preskoči na sadržaj
vijesti

Frohe Weihnachten

 

 

 

 

 

 

Eure Deutschlehrerin,

Jelena Vinter

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 21. 12. 2017. 15:41

Božić dolazi...

U božićnom tonu, stigli smo i do kraja 1. obrazovnog razdoblja u 2017./2018. godini. Šesti, sedmi i osmi razredi imali su mnogo različitih aktivnosti vezanih uz nadolazeće praznike. Tako smo pisali pismo Djedu Božićnjaku, radili mentalne mape, ispunjavali prigodne radne listove, slušali tradicionalne njemačke pjesme, gledali kratki božićni crtani film na njemačkom jeziku, glumili Snjeguljicu te stvarali pjesmice u paru na temu Božića!

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 21. 12. 2017. 15:38

Die wichtigsten Persönlichkeiten der deutschen Geschichte

Učenice sedmog razreda izrađivale su u grupama plakate na temu „Die wichtigsten Persönlichkeiten der deutschen Geschichte“. Tako smo se mogli prisjetiti pojedinih povijesnih ličnosti koje već znamo,ali isto tako naučiti nešto i o onima koji su nam manje poznati. Bavili smo se izumima i djelima braće Grimm, Konrada Zuse, Wilhelma Röntgena, Karla Benza i ostalih.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 21. 12. 2017. 15:34

Najdraža izvannastavna aktivnost

Nakon izrade web stranice Škole, učenici šestog razreda i dalje nastavljaju u sličnom tonu, sada se bavimo izvannastavnim aktivnostima u školi. Učenici su individualno, na A4 stranici papira predstavljali najdražu izvannastavnu aktivnost koju polaze.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 21. 12. 2017. 15:30

Die Webseite der Schule

Na satu njemačkog jezika bavili smo se temom „ Die Webseite der Schule“. Učenici šestog razreda na satu njemačkog jezika izrađivali su na papiru web stranicu naše Škole s pojedinostima vezanima uz nastavu, školske predmete, učitelje i slično.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 21. 12. 2017. 15:27

Kalendar

Učenici 6. razreda izrađivali su Kalendar s praznicima i blagdanima u Njemačkoj, a osim toga dali su mu i svoj pečat tako da su u njega uvrstili svoje rođendane, imendane te dane koji su im posebno važni u životu. Bili su brzi i kreativni.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 16. 6. 2017. 08:47

Facebook profili

U sklopu nastavne cjeline „Die Welt ist wie ein Dorf“, učenici 6. razreda došli su na svoje te su međusobno podijelili kojim se društvenim mrežama koriste. Govorili smo i o  dobrim i lošim stranama interneta. Najzastupljenija mreža bila je Facebook te su tako na papiru A4 izradili svoje Facebook profile i bilo je puuno uspješnih radova! Pogledajte!

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 16. 6. 2017. 08:45

Dan Europe

Povodom Dana Europe učenici su obnovili svoja znanja vezana uz Europu i Europsku uniju. Prisjetili su se da je njemački jezik najrasprostranjeniji jezik u Europi, koji se još jezici u Europi govore, kada je osnovana Europska unija, koje su sve zemlje članice EU i sl. Tom prigodom osmi razred OŠ Belec izradio je po grupama plakate.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 16. 6. 2017. 08:44

Omiljeni medij

Učenici 7. razreda u sklopu građanskog odgoja bavili su se projektom nastavom  pod nazivom „Mediji“. Tako su se prisjetili koji sve mediji postoje, koja je njihova važnost za širu društvenu zajednicu te kakav je učinak medija na pojedinca. Posebno smo skrenuli pažnju na zlouporabu medija. Učenicima 7. razreda najdraži medij je  televizija te su to prikazali i na svojim radovima.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 16. 6. 2017. 08:43

Liebe

Marin Hopek, učenik 7. razreda osvojio je prvo mjesto na natjecanju literarnih uradaka OŠ Belec s pjesmom na njemačkom jeziku pod nazivom „Liebe“. Marinu iskreno čestitamo i želimo mu da se i dalje trudi  i uči, kako  bi ovako lijepih  radova bilo  čim više!

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 16. 6. 2017. 08:42

Mein Lieblingsstar

U veljači su učenici 6. razreda pojedinačno ili u pari izrađivali plakate o svojoj omiljenoj zvijezdi.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 7. 3. 2017. 18:15

Die Liebe

Učenici 7. razreda Marin Hopek i Mihael Hanžek interpretirali su na našem tradicionalnom Plesu srca svoje predivne pjesme o ljubavi pod nazivom Die Liebe.  Bravo za naše romantičare!

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 7. 3. 2017. 18:14

Meine Freunde

Učenici 6. razreda u siječnju su obrađivali sadržaje vezane uz temu Prijateljstvo, pa su tako opisivali svoje prijatelje i vodili s njima intervjue.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 7. 3. 2017. 18:10

Frohe Weihnachten!

Učenici 8. razreda sudjelovali su na tradicionalnoj božićnoj priredbi u našoj školi  s predstavom „Krippenspiel“ na njemačkom jeziku  za koju su se marljivo pripremali tijekom mjeseca prosinca. Predstava je u svima nama pobudila blagdanski duh, a sigurna sam da su naši učenici  to prenijeli i na gledatelje. Puno pohvala za trud. Bravo osmaši!!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 5. 1. 2017. 10:52

Europski dan jezika 2016.

U ponedjeljak 26. rujna u našoj je školi obilježen Europski dan jezika. U projektu su sudjelovali učenici viših razreda zajedno s učiteljima predmetne nastave, a sve pod mentorstvom učiteljice Njemačkoga jezika Jelene Vinter.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 27. 9. 2016. 18:41
 


Izrada plakata

6.RAZRED

THEMA: DEUTSCHLAND

Učenici šestog razreda u sklopu predmeta Njemački jezik obrađivali su sadržaje vezane uz državu Njemačku. Pritom smo se osvrnuli na samu kulturu Njemačke, znamenitosti te države, poznate ličnosti iz svijeta umjetnosti,književnosti i sporta,kao i na njemačke specijalitete. Do novih sadržaja učenici su došli kroz čitanje i slušanje tekstova o Njemačkoj, kroz učenje novog  i proširivanje već poznatog  vokabulara, izvodeći aktivnost Memory te promatrajući kartu Njemačke. Za sam kraj učenici su u grupama izradili plakate na tu temu.

 

8.RAZRED

THEMA:  EUROPA

U osmom razredu  bavili smo se Europom-konkretno državama i gradovima Europe, jezicima Europe te Europskom unijom. Učenici su tako postali svjesniji koliko je važno znati strane jezike,a isto tako osvIjestili su se da je njemački jezik najrasprostranjeniji jezik Europe. Povezali smo sadržaje s nastavnim predmetom  geografija. Kroz promatranje karte Europe učenici su se prisjetili glavnih gradova pojedinih zemalja, jezera, rijeka i mora. Isto  tako prisjetili su se bitnih činjenica o Europskoj uniji. Pisali su i sastavke o svojem putovanju radi usavršavanja stranog jezika. Učenicima je tema bila jako zanimljiva,a posebno interesantna bila im je ideja izrade plakata *Škola stranih jezika* i *Višejezičnost u Europi * gdje su pokazali svoji izrazitu kreativnost.  

Njemački jezik

Kako da strani jezik više ne bude  „strani“?

Učiti i naučiti strani jezik, u ovome slučaju njemački jezik, kako mnogi kažu nije mačji kašalj- ali može postati! Tolike fraze,složenice, članovi , gramatička pravila i slično…. Teško? Dragi moji učenici i vi koji ćete to jednog dana postati,važno je samo zainatiti se i reći: „ Ja to mogu!“ Ako ćemo strani jezik doživljavati kao strani jezik, takav će i ostati. A osim toga izostat će i krajnji rezultat. Dobre ocjene? Ne mislim na dobre ocjene, iako su one vama i vašim roditeljima jako bitne- još bitnije  od odličnih ocjena je osloboditi se straha od govorenja stranim jezikom. A  rezultat će zatim spontano doći sam od sebe, vidjet ćete! Ne morate se bojati početnih grešaka u izgovoru, upotrebljavanju nepravilnog padeža ili člana imenice-za početak bitno je da pričate, bilo kako, samo pričajte. S vremenom će sve doći na svoje. Nitko se nije rodio, a da sve zna- jezik treba razvijati, usvajati,a tek kasnije će doći do automatizacije njegovog  korištenja. Svi vi, dragi moji učenici, lijepo i tečno baratate standardnim književnim hrvatskim jezikom i to vam se samo po sebi podrazumijeva. Iako materinji i strani jezik nisu isto i nikad neće biti, jeste li znali da biste strani jezik jednako dobro svladali, da ste počeli  pričati njime kada i materinjim jezikom; kad ste tako reći, počeli raditi prve korake. Isti učinak imalo bi i učenje dva strana jezika paralelno s materinjim jezikom. Nevjerojatno, zar ne? Ali toliko istinito i čudesno. I zbog toga sam jako sretna, što se strani jezik uči od prvog razreda osnovne škole. Niste ni svjesni, koliko to puno znači. Čim ranije počnete s učenjem stranog jezika, od njega ćete imati veće koristi.Znam da vam se možda sada tako ne čini, ali u bliskoj budućnosti ćete se moći u to uvjeriti i sami. Zato samo hrabro. Pričajte njemački, pjevajte  njemački,  istražujte njemački- i nakon onog trenutka kad čujete zvono. Jer njemački se, kao i drugi nastavni predmeti, ne uči sam od sebe. Potrebno je potruditi se i učiti , ne samo u školi, nego i kod kuće-a to nitko ne može osim vas samih. Puno sreće i uživanja u njemačkom jeziku želi vam vaša učiteljica,

Jelena Vinter

Korisni linkovi
TražilicaMisao tjedna

"Obrazovanje nije priprema za život. Obrazovanje jest život."

John Dewey


175 godina škole

  


Školski prijevoz

 

Priloženi dokumenti:
Vozni red 2017.-2018.docx


Školska kuhinja

 

Priloženi dokumenti:
Jelovnik OS Belec.docx


Školska natjecanja


Robotika

 


Anketa
Zbog čega ste posjetili web stranice naše škole?

Raspored zvona
  1. sat 8:00 - 8:45
  2. sat 8:50 - 9:35
  3. sat 9:55 - 10:40
  4. sat 10:45 - 11:30
  5. sat 11:35 - 12:20
  6. sat 12:25 - 13:10
  7. sat 13:15 - 14:00
  8. sat 14:05 - 14:50

Korisni linkovi

Vremenska prognoza

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Vijesti

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
preskoči na navigaciju