preskoči na sadržaj
Vijesti

Kad čokolada postane kisela kao krastavac…

Da kiselo nije uvijek najbolji izbor, u srijedu 7.6.2017., otkrivali su učenici 4. razreda zajedno s učiteljicama Mirjanom Bobinec i Karmen Prugovečki na satu Prirode i društva.

Istražili su kako sok od ljubičastog zelja može postati crven, plav ili čak zelen. Pokusom su upoznali pojmove: kiselo, neutralno i lužnato.


Djeca znaju da je kiseo ocat ili „kisela voda“, limun i kisela jabuka, no nisu znali da je i naša slina kisela. Čokolada je slatka, no ona, kao i druga hrana, povećava kiselost sline u ustima. Pomoću PH indikatora (plavog i crvenog lakmus papira) učenici su utvrdili kako je slina zaista kisela, dok je  pasta za zube lužnata.

Koristeći tablete za otkrivanje uzročnika karijesa (Plaqsearch) otkrili su koliko temeljito peru zube. Zubne naslage ostale su obojane nakon što su tabletu otopili u ustima, a zatim su marljivo prionuli pranju svojih zuba.

Uz istraživanje i zabavu, učenici su još jednom osvijestili kako i zašto treba prati zube te koliko je higijena usne šupljine važna za zdravlje čovjeka.

 



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Drago Gradečak   datum: 8. 6. 2017.

Tražilica

Misao tjedna

"Jedna je pamet dobra, dvije su još bolje."

Fjodor Mihajlovič Dostojevski


175 godina škole

  


Školski prijevoz

 

Priloženi dokumenti:
Vozni red 2017.-2018.docx


Školska kuhinja

 

Priloženi dokumenti:
Tjedni jelovnik.docx


Školska natjecanja


Robotika

 


Anketa
Zbog čega ste posjetili web stranice naše škole?





Raspored zvona
  1. sat 8:00 - 8:45
  2. sat 8:50 - 9:35
  3. sat 9:55 - 10:40
  4. sat 10:45 - 11:30
  5. sat 11:35 - 12:20
  6. sat 12:25 - 13:10
  7. sat 13:15 - 14:00
  8. sat 14:05 - 14:50

Korisni linkovi
VAŽNI LINKOVI

škole

Dnevni tisak


Vremenska prognoza

Kalendar
« Studeni 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Vijesti

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400




preskoči na navigaciju