2019-04-13 23:11:31

Luka Lončar osvojio prvu nagradu u kategoriji proznih radova na Dječjem Kranjčiću 2019.

Učenik 6. razreda Luka Lončar sudjelovao je u subotu 13. travnja 2019. godine na 8. Susretu dječjega duhovnog stvaralaštva Stjepan Kranjčić u Križevcima. Na završnoj svečanosti Luka Lončar pročitao je svoj književni rad Judina kreda. Za taj rad nagrađen je prvom nagradom u kategoriji proznih radova. 

Luka Lončar prima prvu nagradu.

Prozni rad na hrvatskom standardnom jeziku Judina kreda Luke Lončara i pjesnički rad na kajkavskom narječju Putar učenika 7. razreda Marka Hanžeka tiskani su u prigodnom zborniku učeničkih radova pod naslovom Učitelju, gdje stanuješ? Mentor je učitelj Hrvatskoga jezika Mario Šimudvarac. Tema je ovogodišnjega natječaja, koji je bio otvoren od 15. listopada do 15. prosinca 2018. godine, bila posvećena učiteljima i školi. 

Mentor Mario Šimudvarac i učenik Luka Lončar ispred Hrvatskoga doma u Križevcima.

Nakon ručka u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca održan je stručni skup za nastavnike Kršćanske vrednote u dječjem stvaralaštvu s predavanjem dr. sc. Vesne Budinski s Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nakon radionica u turističkom obilasku Križevaca saznali smo mnoštvo zanimljivih podataka o Križevcima te smo posjetili crkvu Svetoga Križa. Čestitamo učenicima Luki Lončaru, Marku Hanžeku i njihovu mentoru!


Osnovna škola Belec