2017-06-01 21:42:00

80 godina školstva u Petruševcu

U srijedu 31. svibnja u Područnoj školi Petruševec održana je  priredba i izložba povodom 80 godina školstva u Petruševcu.

1937. godine odobreno je osnivanje škole za školsko područje Petruševec i Vižanovec. Škola je počela s radom u privatnoj kući u zaseoku Kušci gdje radi sve do 1957. godine kada je sagrađena nova školska zgrada. Izgradnju su financirali mještani tog područja. Spomenuta školska zgrada i danas služi istoj svrsi.

U priredbi su sudjelovali učenici Područne škole, polaznici predškole, Mali tamburaši iz Osnovne škole Belec sa svojim voditeljima, učenik Marin Hopek s harmonikom. Nazočni su bili gradonačelnica grada Zlatara gđa Jasenka Auguštan - Pentek, ravnateljica Osnovne škole Belec gđa Verica Havoić, umirovljeni zaposlenici PŠ, sadašnji učitelji OŠ, roditelji i  prijatelji.

Učenici su pjevali, recitirali, plesali, glumili i svirali. Na kraju priredbe svim prisutnima obratile su se ravnateljica i gradonačelnica i svečano dodijelile Zahvalnice umirovljenim zaposlenicima PŠ Petruševec  za višegodišnji doprinos školstvu. U školi se mogla razgledati i prigodna izložba o povijesti školstva. Izložene su bile fotografije te nastavna sredstva i pomagala koja su se koristila nekad.

Druženje se nastavilo u lijepo uređenom školskom prostoru zapuštenog učiteljskog stana, kojeg su mještani spasili od propadanja, uz nareske, kolače i sokove koje su pripremili roditelji i djelatnice Područne škole.

               Učiteljica Jasmina Petrinec

 


Osnovna škola Belec