2021-06-18 12:38:00

Izvanučionička nastava naših sedmaša na krošnjama i na vrhovima

Učenici 7. razreda Osnovne škole Belec otišli su u utorak 15. lipnja 2021. godine na izvanučioničku nastavu u Zelenjak - Risvička i Cesargradska gora. Učenike su pratili učiteljica Biologije Elvira Kuna i njihov razrednik Mario Šimudvarac. Izvješće s izvanučioničke nastave pročitajte pod opširnije.

Na izvanučioničkoj nastavi posjetili smo Stazu kroz krošnje Zelenjak. To je jedinstvena staza duga sto dvadeset i pet metara s najvećom visinom od pet metara. Duž staze nalazi se interpretacija biološke raznolikosti i kulturno-povijesnih obilježja. Nakon što smo svladali pravila ponašanja u prirodi preko grafičkih prikaza natjecali smo se tko će točnije i brže riješiti kratak test. Odgovori su se nalazili na edukativnim tablama. Zatim smo se ljuljali na ljuljačkama, popeli smo se na promatračnicu u obliku ptičjega gnijezda i prošli smo pokraj spomenika hrvatskoj himni.

Nakon doručka kod Venteka i polusatnoga odmora, zaputili smo se na Edukativnu stazu Veze prirode. Na toj se stazi dugoj jedan i pol kilometar nalazi deset točaka za odmor s prekrasnim edukativnim natpisima koje nude informacije o geološkoj prošlosti Zelenjaka te biljnim i životinjskim vrstama uz rijeku Sutlu. Veoma nam je zanimljiva bila zelena učionica na otvorenom. Na vrhu se nalazi crkva Majke Božje Snježne, kao i u Belcu. Na kraju smo dobili tri knjižice s obrazovnim materijalima. Zahvaljujemo našim pratiteljicama, Petri Bralić i Miji Leljak, djelatnicama Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirode Krapinsko-zagorske županije na stručnom vodstvu zagorskim krošnjama i vrhuncima.

 


Osnovna škola Belec