preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 4. 2014.

Ukupno: 426268
Ovaj mjesec: 2509
Ovaj tjedan: 418
Danas: 43
Korisne poveznice

      

   

  

 

Vijesti

Spretno i sretno putovanje prirodom

U petak 7. lipnja održana je dugo očekivana izvanučionička nastava učenika razredne nastave. Učenici su, u pratnji svojih učiteljica, s veseljem pješačili od OŠ Belec do Planinarske kuće Belecgrad koja se nalazi u južnom podnožju  Ivanščice. Krenuli smo u 8 sati ujutro, a vratili se oko 14 sati. Na putu do odredišta bilo je puno veselih doživljaja. Kako baš nismo navikli na pješačenje, bile su nam potrebne stanke koje smo iskoristili za istraživačke aktivnosti Malih prirodoljubaca. U okružju planinarske kuće proveli smo zabavne i poučne aktivnosti. Najviše interesa i veselja bilo je oko slaganja kamenog ložišta, prikupljanja drva za loženje vatre i samog paljenja vatre uz potok Branu. Tu nije bio kraj aktivnostima jer je još trebalo, na pripremljenom žaru vatre, ispeći hrenovke nabodene na štapove. Svi su se učenici u tome pokazali pravim majstorima. Kad se još tome doda traženi kečap i žeđ ugasi cedevitom, zadovoljstvu nema kraja. Nismo izostavili nogomet, badminton, spuštanje niz tobogan, jurcanje šumom i igru uz potočić. Prije polaska prema školi, Mladi vatrogasci su spretno pogasili ostatak vatre s vodom iz potoka, a ostali su pokupili smeće koji smo pronašli u prirodi. Proveli smo zdravo i poučno vrijeme u prirodi i sretni se vratili iz škole. Svi smo zaključili da bismo s veseljem ovo ponovili, bar jednom u svakom mjesecu nastavne godine.

Učiteljica Verica Havoić

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 12. 6. 2024. 14:12

Terenska nastava u Austriji

U utorak 21. svibnja učenici predmetne nastave, u pratnji svojih razrednica te učiteljice Njemačkog jezika, zaputili su se u Austriju. Prva postaja bila je tvornica čokolade Zotter. Tvornica se nalazi nedaleko od Graza u gradiću Riegersburgu, a osnovao ju je Josef Zotter 1999. godine. U tvornici smo imali priliku pogledati film na  koji prikazuje na koji način se izrađuju čokoladne delicije u ovoj tvornici. Zatim smo krenuli u obilazak tvornice i kušanje čokolade. Imali smo priliku probati čokoladu s jagodom, mlijekom, crnim ribizlom, pistacijom, čilijem, kokosom, karamelom, vegan čokoladu i mnoge druge. U sklopu tvornice čokolade nalazi se i Zotter Essbarer Tiergarten. Ondje smo razgledali domaće životinje, ali i životinje iz drugih zemalja svijeta. Vidjeli smo klokane, alpake, divlje svinje, koze, ovce i mnoge druge životinje. Zatim smo autobusom krenuli prema Grazu. U Grazu smo razgledali glavne gradske znamenitosti. Imali smo prilike vidjeti čudnovatu građevinu na Muri nazvanu Murinsel te glavni trg Hauptplatz. Nakon toga smo imali slobodno vrijeme koje smo proveli tako da nešto pojedemo, u kupovini sitnica i razgledavanju centra grada. Kući smo se vratili predvečer, puni dojmova i lijepih sjećanja. 

Jelena Vinter, učiteljica Njemačkog jezika

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 12. 6. 2024. 14:08

Naša škola uključila se u projekt ''Djeca u školama za djecu u bolnicama''

Udruga Crveni nosovi, klaunovi doktori, već 14 godina u našim bolnicama i domovima za starije donose osmijeh onima kojima je najpotrebniji, pruža psihosocijalnu pomoć djeci i ljudima koji su bolesni i nemoćni. Klaunovi doktori djeluju u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu, u ukupno 13 gradova, 18 bolnica i na više od 120 dječjih odjela, a učenici od 1. do 5. razreda naše škole uključili su se u njihov projekt ''Djeca u školama za djecu u bolnicama''. Učenici su na satu likovne kulture ili razredne zajednice crtali klaunove doktore koje su zatim poslali na adresu udruge i koji će biti izloženi na panoima dječjih bolničkih odjela te na web stranicama i društvenim mrežama Udruge Crveni nosovi. Projektom ''Djeca u školama za djecu u bolnicama'' potiče se razvoj empatije u dječjoj dobi kao temelja budućnosti ispunjene međusobnim razumijevanjem i podrškom.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 11. 6. 2024. 12:46

Finale natjecanja ''Max sucht den Superstar''

U petak 17. svibnja 2024. godine u Cestici održano je finalno natjecanje na njemačkom jeziku ''Max sucht den Superstar''. Našu školu izvrsno su, bez treme i s puno samopouzdanja (iako su bile najmlađe natjecateljice) predstavile učenice: Viktorija Vrlec, Katarina Kukec, Lucija Kukec, Klara Kosalec, Mia Buden i Stella Majdak s pjesmom ''Guck mal diese Biene da''. Za svoju izvedbu učenice su dobile pohvale žirija te ostalih uvaženih gostiju. Prvo mjesto osvojila je II. OŠ Varaždin, drugo mjesto OŠ Smiljevac Zadar, a treće mjesto OŠ Mladost Zagreb. Čestitke našim predstavnicama!
 
Jelena Vinter, učiteljica Njemačkog jezika
  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 4. 6. 2024. 08:45

Matematička natjecanja

U školskoj godini 2023./2024. učenici našeg 2. razreda sudjelovali su na matematičkim natjecanjima MAT liga i Međunarodnom natjecanju Klokan bez granica.
MAT liga je ekipno matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola. Organizator natjecanja je MAT, obrt za poduku iz Zagreba. Ekipa se sastoji od dvaju članova iste generacije iz iste škole. Natjecanje se provodi u četiri kola tijekom školske godine. U svakom kolu učenici su mogli osvojiti maksimalno 350 bodova. Bodovi osvojeni po kolima se zbrajaju te se pozivaju najbolje ekipe na finale MAT lige. Na natjecanju su sudjelovale četiri učenice - Katarina Kukec, Lucija Kukec, Mia Buden i Sara Janković. Učenice nisu prošle u finalno kolo, ali su ostvarile dobre rezultate.
Klokan bez granica je matematičko natjecanje za sve učenike koji žele sudjelovati, počevši od 2. razreda osnovne škole. Svaki učenik koji se prijavi dobiva poklon, a najuspješnijih 10% učenika dobiva i nagradu. Tri učenice našeg 2. razreda svojim su rezultatima bile među 10% najuspješnijih te su dobile nagrade i priznanja. To su učenice Katarina Kukec, Mia Buden i Sara Janković. Mentorica je bila učiteljica i razrednica Jasmina Petrinec. Čestitke učenicama na trudu i odličnim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 28. 5. 2024. 09:14

Najljepše čestitke za Majčin dan

Povodom Majčinog dana, učenici našeg drugog razreda su na satu Likovne kulture, zajedno sa svojom učiteljicom Jasminom Petrinec, izrađivali čestitke koje su poklonili svojim mamama.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 14. 5. 2024. 13:46

Terenska nastava u Krašogradu

U petak 26. travnja naši učenici razredne nastave, sa svojim učiteljicama, posjetili su Krašograd. Po dolasku uslijedio je doručak iz ruksaka u jednom od restorana uz koji su učenici bili posluženi toplim Kraš Expressom i keksima. Nakon doručka, učenici su se ukrcali u Kraš Express vlakić. Uslijedila je vesela vožnja uz zvukove poznatih dječjih pjesama imanjem Krašograda. Nakon razgledanja prostora Krašograda, učenici su uz vodstvo animatorica, sudjelovali u raznim poučnim i zabavnim aktivnostima. Pogledali su audiovizualnu prezentaciju koja prikazuje izradu njihovih omiljenih slatkiša, izrađivali su svoj suvenir s terenske nastave, muzli su mehaničku kravicu…

Razonoda i zabava nastavila se na trampolinima i velikom napuhancu. Nakon ručka u restoranu i odmora uz sladoled, uslijedile su natjecateljske i poligonske igre kao i potraga za skrivenim blagom. Svim našim razredima dodijeljene su diplome za uspjeh u igrama kao i poklon vrećice sa slatkišima. Zadovoljni i dobro raspoloženi zbog lijepo provedenog dana, vratili smo se s još jedne terenske nastave koja će nam dugo ostati u sjećanju. 

Štefica Kovaček, učiteljica 4. razreda

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 7. 5. 2024. 09:05

PREZENTACIJA SREDNJOŠKOLSKIH ZANIMANJA 2024.

U petak, 26. 4. 2024. u 16:00 sati u našoj je školi održana prezentacija srednjoškolskih zanimanja. Učenici 7. i 8. razreda te njihovi roditelji sudjelovali su na ovoj korisnoj prezentaciji gdje su predstavnici srednjih škola iz naše županije upoznali učenike sa zanimanjima koje učenici mogu upisati na području Krapinsko-zagorske županije.

Predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Melita Horvat-Peh održala je predavanje Kako odabrati pravo zanimanje? Prisutnima su se obratili i predstavnici Obrtničke komore.

Predstavnici Srednje škole Bedekovčina, Srednje škole Zabok, ŠUDIGO Zabok, Srednje škole Konjščina, Srednje škole Pregrada i Srednje škole Zlatar ukratko su predstavili svoje škole i programe zanimanja koje nude te pozvali učenike da ih posjete prigodom dana otvorenih vrata. Učenicima i roditeljima je sugerirano da pri odabiru škole/zanimanja obrate pozornost na mogućnosti zapošljavanja te preporuke vezane uz deficitarna zanimanja.

Nakon održanih prezentacija učenici i roditelji na info-pultovima srednjih škola mogli su dobiti više informacija o školi i zanimanjima te uzeti sa sobom letke s osnovnim informacijama.

DODATNE INFORMACIJE pod opširnije!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Janja Hitrec-Gregorić  datum: 6. 5. 2024. 11:46

Max sucht den Superstar 2024.

U srijedu, 24. ožujka 2024. godine, po drugi puta u našoj školi održalo se natjecanje u pjevanju na njemačkom jeziku pod mentorstvom učiteljice Jelene Vinter. Voditelji ovogodišnjeg natjecanja bili su učenici osmog razreda - Sara Paradi i Leonardo Puklin. Na natjecanje se prijavilo ukupno 35 učenika naše škole od 1. do 6. razreda i svi oni mogu biti ponosni na sebe, jer su uložili jako puno truda, ne samo u pjevanju, nego i u sviranju, glumi, plesu te sudjelovanju u nečemu drugačijem za što je bio potrebno i malo hrabrosti. Svaka njihova točka je bila posebna i lijepa na svoj način, no najbolje su, prema odluci žirija u sastavu učiteljica Jasmine Petrinec, Maje Novak i Jelene Vinter bile učenice 2. razreda (Viktorija Vrlec, Klara Klosalec, Mia Buden, Katarina Kukec i Lucija Kukec) i učenica 4. razreda (Stella Majdak) koja je s njima izvodila pobjedničku pjesmu ''Guck mal diese Biene da''. Čestitamo ovogodišnjim  pobjednicama i želimo im puno sreće 17. svibnja 2024. godine u Osnovnoj školi Cestica gdje će se  natjecati u međunarodnoj završnici talent showa ''Max sucht den Superstar''.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 29. 4. 2024. 13:47

Unser Planet ist unser Zuhause. (Naš planet je naš dom.)

Učenici našeg 8. razreda, zajedno s učiteljicom Jelenom Vinter, na satovima Njemačkog jezika u ožujku i travnju bavili su se temama vezanima uz ekologiju i zaštitu okoliša. Kroz različite aktivnosti, osvijestili su važnost brige o prirodi i planetu općenito. Osim što su naučili baratati stručnim pojmovima, pisali su sažetke stručnih tekstova, kroz razredni kviz spoznali su koliko su oni sami ekološki osjetljivi te na čemu bi još mogli raditi, a kroz grupni rad pisali su o izumiranju vrsta, onečišćenju zraka, promjeni klime i pretjeranom krčenju šuma. Istraživali su na internetu o tome što su to bio-prodavaonice, što se u njima može kupiti te koje bio-prodavaonice postoje u Hrvatskoj. Isto tako pronalazili su zdrave recepte, a nakon što su izabrali najzanimljivije , prevodili su ih. Osim toga oslikavali su i osmišljavali znakove vezane uz zaštitu okoliša i pisali eko-poruke. Na kraju su to sve objedinili i napisali članak o problemima u našem okolišu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 29. 4. 2024. 13:43

Margareta Peršić gostovala u našoj školi

Povodom Svjetskog dana knjige i Noći knjige, u našoj je školi gostovala naša poznata ilustratorica, lutkarica i pripovjedačica bajki Margareta Peršić te nas osvojila svojom energijom i maštom! 

Margareta Peršić na nekonvencionalan i zabavan način pripovijeda poznate narodne bajke i priče, a poseban šarm njezine interaktivne interpretacije jest u tome da gotovo svakom liku iz bajke pridružuje po jednog slušača iz publike koji tako postaje aktivni sudionik pripovijedanja. Književnom susretu prisustvovali su učenici naše predmetne nastave koji su mogli uživati u priči o sedmero braće koji su svojim neobičnim sposobnostima htjeli pridobiti naklonost kralja. Književni susret smo organizirali u suradnji sa Školskom knjigom kojoj se ovim putem zahvaljujemo na suradnji.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 25. 4. 2024. 13:16

Naša stručna suradnica knjižničarka sudjelovala na CARNET-ovoj konferenciji za korisnike - CUC2024

Na poziv CARNET-a, naša stručna suradnica knjižničarka Irena Buđa je od 17. do 19. travnja boravila u Rovinju gdje je sudjelovala na CARNET-ovoj konferenciji za korisnike CUC2024 - najvećoj obrazovnoj konferenciji u Hrvatskoj.

Tema ovogodišnje konferencije bila je ''AI u obrazovanju - Novi početak ili početak kraja'', a konferencija je istražila ključne teme budućnosti obrazovanja u digitalnom dobu, fokusirajući se na CARNET-ov projekt Podrška primjeni digitalnih tehnologija u obrazovanju - BrAIn kojemu je cilj unaprijediti kvalitetu obrazovnog procesa kroz integraciju digitalnih tehnologija za uspostavu personaliziranog pristupa učenju i poučavanju te kroz razvoj kurikuluma i digitalnog obrazovnog sadržaja iz područja digitalnih tehnologija u nastajanju. Također, velika vrijednost konferencije bile su i radionice o izradi novih školskih web stranica u WordPress CMS sustavu, a na koji škole moraju prijeći do kraja listopada 2024. godine. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 22. 4. 2024. 12:52

U suradnji s Goethe-Institutom Hrvatska obilježili smo Međunarodni dan dječje knjige

Učenici našeg petog razreda na satu Njemačkog jezika obilježili su Međunarodni dan dječje knjige koji slavimo 2. travnja na rođendan slavnog danskog pisca bajki Hansa Christiana Andersena, a na satu im se pridružila i naša stručna suradnica knjižničarka. Učiteljica Njemačkog jezika Jelena Vinter uključila se u projekt Goethe-Instituta Hrvatska pod nazivom Kovčeg s lektirama u sklopu kojeg smo na posudbu dobili knjižice za učenike s tekstom bajke Snjeguljica i sedam patuljaka braće Grimm na njemačkom jeziku. Učenici su na satu čitali bajku na njemačkom jeziku i rješavali pripadajuće zadatke, a zatim su izradili plakat o poznatoj dječjoj bajci. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 16. 4. 2024. 11:09

Engleske uskrsne igre

Na satu Engleskog jezika prije uskrsnih praznika raznim prigodnim igrama obilježen je Uskrs. Učenici su naučili koje su igre, poput Easter egg hunt i Easter egg roll, popularne u engleskom govornom području te se pritom i zabavili uz puno smijeha i veselja. Pobjednici su se zasladili čokoladnim jajima.

Katarina Bartolin, učiteljica Engleskog jezika

 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 10. 4. 2024. 11:18

Kako je A došlo do Ž

Učiteljice Katarina Bartolin i Petra Polančec su osmislile veselu slikovnicu "Kako je A došlo do Ž", a učenice 5. i 6. razreda koje pohađaju njihove izvannastavne aktivnosti, su ju maštovito i s puno truda ilustrirale. Škola je uz Županiju omogućila tiskanje i objavu ovog krasnog rada.

Katarina Bartolin, učiteljica Engleskog jezika

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 10. 4. 2024. 11:16

Ožujak u našoj školi

Mjesec ožujak u Osnovnoj školi Belec bio je pun događanja. U utorak, 5. ožujka održano je 2. (posljednje) kolo AToM lige - ekipnog natjecanja sa zadacima iz MAT, FIZ i KEM, na kojem su sudjelovali učenici 8. razreda Sara Paradi, Doroteja Totar i Sven Posinjak. Idućeg dana, 6. ožujka obilježen je Svjetski dan matematike. U petak, 8. ožujka obilježavali smo Međunarodni dan žena. Ravnateljica je počastila sve ženske djelatnice prigodnim ružama, a pedagoginja je pripremila i izložila motivirajuće i podržavajuće citate izrečene od poznatih žena svijeta. 
14. ožujka obilježavao se Dan broja PI, te je tom prigodom uređen pano u holu škole. Obilježavali smo i Dan očeva (19. ožujka), 1. dan proljeća (20. ožujka) te Svjetski dan zaštite voda (22. ožujka). Međunarodni dan sreće (20. ožujka) obilježen je pedagoškom radionicom u 3. razredu, a za Svjetski dan osoba s Downovnim sindromom (21. ožujka) učenici su izrađivali i crtali šarene čarape, s obzirom da se taj dan naziva još i Danom šarenih čarapa. Za trud i kreativnost bili su nagrađeni slatkišima, a neki su učenici toga dana zaista i obuli šarene, različite čarape. Knjižničarka je pripremila pano prigodom Svjetskog dana pjesništva (21. ožujka).  

U 8. razredu 14. ožujka policijski službenik za prevenciju ovisnosti Željko Lež održao je predavanje o kaznenopravnom aspektu korištenja sredstava ovisnosti, kao nastavak suradnje u projektu Zdrav za 5! 22. ožujka učenici od 2. do 8. razreda sudjelovali su na međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica. Natjecalo se 45 učenika naše škole. Vezano uz Dan darovitih učenika (21. ožujka) učiteljica prirode i biologije pripremila je proljetnu radionicu „Mali znanstvenici“ za zainteresirane učenike o životnom ciklusu leptira. 

Također, tijekom ožujka školska pedagoginja je u suradnji s učiteljicom informatike provela kratko istraživanje o igranju videoigara. Anketa je provedena među učenicima od 4. do 8. razreda, a analiza istraživanja predstavljena je članovima Učiteljskoga vijeća. Iz rezultata istraživanja vidljivo je da je neophodno i dalje s učenicima razgovarati i educirati ih u području korištenju interneta i igranju videoigara.

Gordana Hranić, stručna suradnica pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 5. 4. 2024. 10:25

Sretan Uskrs!

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 28. 3. 2024. 11:18

MJESEC DAROVITOSTI 2024. Vijest ima dokument u privitku

  • RADIONICE ZA DAROVITE DILJEM ŽUPANIJE:

Povodom Međunarodnog dana darovitih, koji se svake godine obilježava 21. ožujka, Krapinsko-zagorska županija je organizirala Mjesec darovitosti (15. ožujka – 15. travnja 2024). U cilju osvještavanja i podrške  darovitoj djeci, organiziran je bogat program uz brojne aktivnosti na koje ste svi pozvani uključiti se. Više o centrima i uključivanju na: https://lumen.kzz.hr/radionice-za-potencijalno-darovite-ucenike/ 

  • RADIONICA U OŠ BELEC:

U sklopu obilježavanja Mjeseca darovitih Osnovna škola Belec organizira tematsku radionicu „Mali znanstvenici“ pod vodstvom učiteljice prirode i biologije Elvire Kune. Radionica je otvorena za sve darovite, talentirane i motivirane učenike na području Krapinsko -zagorske županije, a održat će se u srijedu, 3. travnja 2024. u 10 sati u prostoru OŠ Belec. Za sudjelovanje na radionici potrebna je suglasnost roditelja (u prilogu).

  • PREDAVANJE ZA RODITELJE I ODGOJNO-OBRAZOVNE DJELATNIKE:

U utorak, 2. travnja 2024. g. u Gradskoj galeriji Zabok (Zivtov trg 10) održat će se predavanje za roditelje i odgojno-obrazovne djelatnike na temu „Dvostruko iznimna djeca“ u 18 sati. Predavanje će održati psihologinja i specijalistica za obrazovanje darovitih gđa Ksenija Ranogajec Benaković. Dvostruko iznimna djeca uz darovitost često imaju jednu ili više teškoća u razvoju kao što su poremećaji u učenju, ADHD i poremećaj iz spektra autizma, a naglasak se nerijetko stavlja na teškoću pa darovitost ostaje neprepoznata. Broj sudionika je ograničen, a prijave su obavezne do 2. 4. 2024. do 12 sati putem poveznice: https://forms.gle/mHcLg5bAG47P4GJm7.

  :: opširnije :: 


objavio: Janja Hitrec-Gregorić  datum: 28. 3. 2024. 09:29

UPISI U 1. r. OŠ Belec za šk. god. 2024./2025. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji!

Prije pregleda za upis u 1. razred (tj. do 22. 4.) potrebno je obaviti:

  1. laboratorij (vađenje krvi i urina) ->  obavlja se 6. 4. (subota) u laboratoriju u Zlataru od 7 do 9 sati prema dobivenom terminu
  • Sa sobom donesite uzorak prvog jutarnjeg urina Vašeg djeteta (srednji mlaz u posudicu) kojeg ćete predati u laboratoriju prilikom vađenja krvi. Molimo urin sakupljati u posudice predviđene za to.
  • Uputnice za vađenje krvi bit će u sustavu. Ponesite zdravstvenu knjižicu Vašeg djeteta. Vađenje krvi radi se iz vene. Uz dosadašnje pretrage iz krvi radi se i probir na kolesterol. Nalazi krvi unutar 6. mjeseci zbog obaveznog vađenja krvi prije upisa i pretrage na kolesterol ne vrijede. Djeca moraju biti to jutro natašte.
  • Laboratorijske pretrage provodi medicinsko-biokemijski laboratorij prema sjedištu i nadležnosti ordinacije izabranog liječnika Vašeg djeteta. Ukoliko dijete pripada u drugi laboratorij, vađenje krvi obavljate tamo!
  1. pregled kod stomatologa -> pročitati obavijest „Zubna putovnica“

 

Pregled za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta:

  • 1. dio – OŠ BELEC   (pedagoginja škole)

16. 4. (utorak) i 18. 4. (četvrtak) - > za vrijeme trajanja predškole; dobit ćete točan termin

  • 2. dio – DOM ZDRAVLJA ZLATAR - AMBULANTA ŠKOLSKE MEDICINE (školska liječnica dr. Krajačić Jagarčec)

22. travnja 2024. (ponedjeljak) -> točan termin dobit ćete u predškoli !

-> potrebno je donijeti: ispunjen upitnik za roditelje (dobiva se u predškoli), laboratorijski nalaz krvi i urina test trakom, zubnu putovnicu ispunjenu od strane stomatologa, zdravstvenu iskaznicu djeteta, cjepnu knjižicu, dosadašnju medicinsku dokumetnaciju (ako ona postoji)

Ako postoje neke nejasnoće, možete nazvati na broj škole: 049/300-922.  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Janja Hitrec-Gregorić  datum: 19. 3. 2024. 12:55

Kreativna uskrsna radionica

Naše učiteljice Katarina Bartolin i Petra Polančec sudjelovale su s učenicima 5. i 6. razreda, koji pohađaju njihove izvannastavne aktivnosti, na uskrsnoj radionici izrade zečića. Gospođa Marija Jurki, cvjećarka iz Lobora, pokazala je kako se na tradicionalni način mogu izraditi prekrasni uskrsni zečići od slame i sijena. Učenici su uživali u izradi i pritom su stekli nova znanja i vještine, a zečići će biti dio uskršnjeg sajma koji će se održati u školi.

Katarina Bartolin, učiteljica Engleskog jezika

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 19. 3. 2024. 11:36

Poštovani roditelji naših budućih učenika!

Pozivamo Vas na roditeljski sastanak o postupcima upisa djece u 1. razred osnovne škole za šk. god. 2024./2025 koji će se održati u utorak, 12. 3. 2024. u 15 sati u prostoru Osnovne škole Belec. Na roditeljskome sastanku kratko ćemo se osvrnuti na karakteristike prosječnog djeteta predškolske dobi te reći što se očekuje od djece prilikom pedagoške procjene za upis u 1. r. osnovne škole.

Osim toga, na sastanku ćete putem poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ moći samostalno podnijeti prijavu za upis svojega djeteta u 1. razred osnovne škole, a oni koji to neće moći zbog nemogućnosti pristupa portalu e-Građani, popunit će kratak anketni upitnik o svojim podacima i podacima djeteta te će to za njih odraditi školska pedagoginja. Stoga molim da sa sobom donesete svoje osobne podatke (OIB oba roditelja i djeteta) te neku od vjerodajnica za pristup portalu e-Građani, ako ju imate.

Svi postupci utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta za OŠ Belec provodit će se u travnju 2024. (laboratorij, pedagoška procjena, pregled kod školske liječnice), a na roditeljskome sastanku dobit ćete točne termine.

! Ako netko od roditelja ne može doći na roditeljski sastanak, molim da se javi telefonski u OŠ Belec u ured pedagoginje na broj 049/300- 922 ili na e-mail: os-belec@os-belec.skole.hr, kako bi se upoznao s potrebnim informacijama o postupcima upisa. 

 

                S poštovanjem,

Gordana Hranić, stručna suradnica pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Janja Hitrec-Gregorić  datum: 7. 3. 2024. 09:57

Obavijest o postupcima upisa u 1. razred za iduću školsku godinu

Poštovani roditelji naših budućih učenika!

Od školske godine 2024./2025. upisi u 1. razred osnovne škole provodit će se elektroničkim putem - korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava za upise u osnovne škole. Nacionalnom informacijskom sustavu pristupate putem portala e-Građani, stoga molimo roditelje koji nemaju pristup tom portalu da ga što prije aktiviraju (https://gov.hr/hr/kako-se-prijaviti-na-portal-e-gradjani/2094).

  :: opširnije :: 


objavio: Janja Hitrec-Gregorić  datum: 23. 2. 2024. 11:24

Zimske radionice za darovite, talentirane i motivirane učenike Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici!

I ove školske godine u našoj se školi za vrijeme drugog dijela zimskih praznika organiziraju tematske radionice.

Radionice su otvorene za sve darovite, talentirane i motivirane učenike na području Krapinsko -zagorske županije.

Vidimo se!

  :: opširnije :: 


objavio: Janja Hitrec-Gregorić  datum: 16. 2. 2024. 10:43

Fašnik 2024.

I na ovogodišnji fašnik u našoj je školi bilo vrlo veselo i šareno jer su zavladale maškare. Budući da su i ove godine naši učenici bili vrlo kreativni i maštoviti, odlučili smo nagraditi najbolje maske. Učiteljski fašnički žiri u sastavu Anamarija Gmaz, Elvira Kuna i Mario Šimudvarac odlučio je nagraditi sljedeće maske: 

🤓 Mama Štefica i beba Jazavac (Leonardo Puklin & Karlo Kunović)

👻 A je to! (Mihael Bručić-Pavuk & Viktor Kovaček)

👽 Božićna jelka (Karlo Hopek)

Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 13. 2. 2024. 12:10

Dan sigurnijeg interneta 2024.

Tijekom prošlog tjedna učenici OŠ Belec ponavljali su sve što znaju o sigurnosti na internetu i očuvanju digitalnog ugleda. Svake godine u mjesecu veljači obilježava se Dan sigurnijeg interneta. Ove godine to je bio datum 6. veljače, a učenici su ga obilježili na nastavi informatike. Učenici od 1.-4. razreda ispunjavali su anketu o sigurnosti na internetu te su upoznali Neticu - pčelu koja je odlučila pomoći svojim prijateljima koji su upali u neprilike na internetu. Učenici su svoje dojmove izrazili kroz plakate i crtajući omiljenog lika iz navedene priče, dok su učenici od 5.-8. razreda imali zahtjevniji zadatak. Učenici petih razreda proučili su brošuru pod nazivom ''Vodič za siguran Internet i nepromišljene surfere'' te su temeljem nje izvukli najzanimljivije podatke i izradili prezentacije. Učenici šestih razreda održali su parlaonicu na temu ''Sigurnost na internetu''. Sedmi razred našao se u detektivskoj ulozi. Zadatak je bio opisati izmišljen problem pojedinog lika i rješenje problema kojeg su mu pružili detektivi, a koji je vezan uz sigurnost na internetu. Osmi razred, proveo je online upitnik sa svojim vršnjacima o tome što smatraju da su najveće prijetnje na internetu te kako se osjećaju zbog istih.

 

Petra Polančec, učiteljica Informatike

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 13. 2. 2024. 10:34

Ljubavna pošta

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 8. 2. 2024. 12:55

11.2. - Dan europskog broja 112 Vijest ima dokument u privitku

Predstavnici Europske komisije, Europskog parlamenta i Vijeća Europe su 11. veljače 2009. godine potpisali tripartitnu deklaraciju kojom je 11. veljače ustanovljen kao Dan europskog broja 112.

Besplatnim pozivom na broj 112 u bilo kojoj državi članici Europske unije možete zatražiti pomoć hitnih službi (policije, vatrogasaca, hitne medicinske službe).

Svim građanima Europske unije nastoji se putem broja 112 pružiti jednostavan, jednak, siguran i učinkovit pristup hitnim službama, osobito onima koji putuju između država unutar Unije.

Više o broju 112 možete pročitati u brošuri Ravnateljstva civilne zaštite, Ministarstva unutarnjih poslova, koja se nalazi u priloženom dokumentu pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 8. 2. 2024. 12:22

Sretan Božić!

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 23. 12. 2023. 21:15

Božićna priredba 2023.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 23. 12. 2023. 10:19

Poklon paketi za djecu iz SOS Dječjeg sela Lekenik

Učenici naše škole su se i ove godine uključili u humanitarnu akciju u kojoj smo prikupljali slatkiše, igračke i odjeću za djecu iz SOS Dječjeg sela Lekenik. U akciji su sudjelovali svi učenici naše razredne nastave i njihove učiteljice, ali i pojedini učenici naše predmetne nastave. Na taj način, u božićno vrijeme darivanja učimo djecu da budu empatični te da promišljaju o vrijednostima koje mogu pomoći da u budućnosti izgradimo još ljepši svijet.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 19. 12. 2023. 12:55

Večer matematike 2023.

Učenici našeg drugog razreda, u četvrtak 7. prosinca, sudjelovali su u manifestaciji Večer matematike. Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 19. 12. 2023. 08:38

Naši osmaši posjetili Vukovar

Učenici našeg osmog razreda, u pratnji razrednice Anamarije Gmaz i učiteljice Elvire Kuna, posjetili su Vukovar 6. i 7. prosinca 2023. godine. Terenska nastava organizirana je u sklopu projekta Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar. Cilj posjeta bio je čuvanje sjećanja na Vukovar i učenje o Domovinskom ratu.

Prvog dana prisustvovali su predavanjima o Domovinskom ratu, razgledali Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture. Drugog dana obišli su gradske lokacije povezane sa stradanjima u Domovinskom ratu, a posjet Vukovaru završili su predavanjem Škola mira i kvizom znanja za učenike. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 14. 12. 2023. 11:48

Školski medni dan u našoj školi

Povodom obilježavanja Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, u svim osnovnim školama u Hrvatskoj, pa tako i u našoj školi, danas se održao Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka. Medni dan obilježili su naši prvašići koji su, zajedno sa svojom učiteljicom Gordanom Havoj, uz pomoć edukativne slikovnice i prezentacije naučili kako i od čega pčele prave med te da najkvalitetniji med dolazi iz hrvatskih pčelinjaka. Svi naši prvašići su povodom Školskog mednog dana na dar dobili teglicu meda i slikovnicu Pčelica Jelica i medo Edo.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 7. 12. 2023. 13:45

Učenike razredne nastave darivao sveti Nikola!

Učenici naše razredne nastave, u pratnji svojih učiteljica, u srijedu 6. prosinca posjetili su Osnovnu školu Ante Kovačića Zlatar gdje su povodom dana sv. Nikole gledali predstavu Igra se nastavlja - sa svetim Nikolom u izvedbi Kazališta Prijatelj, a nakon predstave dobili su i darove od svetog Nikole. Predstavu je organiziralo Pučko otvoreno učilište dr. Jurja Žerjavića u suradnji s Gradom Zlatarom.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 7. 12. 2023. 13:37

Adventska radionica 2023.

Članovi naše Učeničke zadruge Belec bili su vrlo kreativni na adventskoj radionici koja se održala u četvrtak 23. studenoga i izradili mnoštvo prekrasnih adventskih vjenčića za potrebe naše Zadruge. Radionicu su vodile učiteljice Elvira Kuna i Nevenka Puklin.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 29. 11. 2023. 20:19

Martinstag 2023.

U mjesecu studenom, na satovima Njemačkog jezika u našem 1. i 2. razredu obilježili smo blagdan Svetog Martina. Učenici su tako naučili nešto novo o tom brižnom svecu koji je bio poznat po svojoj brizi za siromašne i velikoj ljubavi prema djeci. U njegovu čast, učenici su izrađivali lampione, pisali slikovne diktate, gledali kratak animirani film o njemu, pjevali prigodne pjesmice i njima uveseljavali učenike drugih razreda naše Škole, a osim toga i darivali ih i slatkišima, kao što je to običaj u Njemačkoj.

Jelena Vinter, učiteljica Njemačkog jezika

 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 24. 11. 2023. 09:54

Pozivnica na adventsku radionicu Učeničke zadruge Belec

Svi članovi Učeničke zadruge Belec - učenici, roditelji, učitelji, vanjski suradnici, ali i oni koji to još nisu, pozivaju se na adventsku radionicu koja će se održati u četvrtak 23. studenoga s početkom u 16 sati u prostoru Osnovne škole Belec. Na radionici će se izrađivati adventski vjenčići za potrebe UZ Belec.

Nevenka Puklin,
predsjednica UZ Belec

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 17. 11. 2023. 14:01

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

U subotu 18. studenoga obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Tim povodom svi učenici naše škole su uz molitvu zapalili lampione ispred naše škole u spomen na sve stradale civile i branitelje hrvatskoga grada heroja.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 17. 11. 2023. 13:56

Uključili smo se u Međunarodni projekt razmjene straničnika

Tijekom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica uključili smo se u Međunarodni projekt razmjene straničnika. U projektu sudjeluju učenici našeg četvrtog razreda, a straničnike ćemo razmijeniti s Osnovnom školom 1. okruga Areias de Vilar iz Portugala. U sklopu projekta, učenici našeg četvrtog razreda su sa školskom knjižničarkom pripremili 3D printane straničnike s logom naše škole koje ćemo poslati na adresu portugalske škole, čitali priče portugalskih autora i naučili neke osnovne činjenice o Portugalu.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 17. 11. 2023. 13:06

Naša šestašica Suzana Delija jedna od nagrađenih u ovogodišnjem Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja

Učenica našeg 6. razreda Suzana Delija jedna je od dobitnica nagrada na ovogodišnjem Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja koje je održano pod nazivom ''Pronađeni u prijevodu'', a posvećen je autorima u sjeni - prevoditeljima. Popis svih nagrađenih možete pronaći na sljedećem linku. Čestitamo!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 16. 11. 2023. 13:30

Javni natječaj za davanje na korištenje školske sportske dvorane te ostalih prostora i opreme u vlasništvu škole Vijest ima dokument u privitku

Dana 10.11.2023. OŠ Belec raspisuje javni natječaj za korištenje školske sportske dvorane te ostalih prostora i opreme u vlasništvu škole.

Tekst javnog natječaja nalazi se u prilogu pod opširnije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Janja Hitrec-Gregorić  datum: 10. 11. 2023. 13:18

Izvanučionička nastava učenika razredne nastave

U petak 27. listopada učenici od 1. do 4. razreda OŠ Belec, u pratnji svojih učiteljica, bili su na terenskoj nastavi u Zagrebu. Posjetili su Dječje kazalište Dubrava i pogledali  kazališnu predstavu Šuma Striborova. Nakon odgledane predstave slijedila je vožnja autobusom do McDonaldsa i upoznavanje turističkih i povijesnih znamenitosti grada Zagreba. Cijeli dan je padala kiša pa je izostao posjet parku Bundek  i uslijedio je povratak kućama. Veseli i puni dojmova učenici su se sretno vratili u Belec.

Jasmina Petrinec, učiteljica 2. razreda

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 3. 11. 2023. 08:41

Obilježavanje Tjedna školskog doručka

U OŠ Belec, učenici 4. razreda s razrednom učiteljicom, uključili su se u obilježavanje 4. Tjedna školskog doručka u razdoblju od 16. do 20. listopada 2023. u sklopu projekta Živjeti zdravo. Učenici su Tjedan školskog doručka proslavili nizom kontinuiranih aktivnosti pomoću kojih su učenici puno naučili o zdravoj i pravilnoj prehrani. Tjedan je započeo predstavljanjem istraživačkog zadatka učenicima i imenovanjem učenika 4. razreda Timom školskih detektiva koji će razotkriti tajnu Zagonetnog jelovnika. Nakon provedene istrage o pravilnoj prehrani i niza zanimljivih i poučnih aktivnosti, učenici su dali svoje prijedloge za  popis doručaka u Zagonetnom jelovniku. Učenici su poštujući smjernice za prehranu učenika u osnovnim školama, osmislili pet zdravih i hranjivih doručaka prema ponuđenim nazivima: Proteini na kruhu, Školska pita, Šareni tanjur, Popajev doručak i Zapečeno iznenađenje. U izazovu nam je pomogla i naša školska kuharica Verica Vuk. 

Štefica Kovaček, učiteljica 4. razreda

 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 3. 11. 2023. 08:38

Donacija za ''Luč Zagorja''

Učenici naše škole još jednom su pokazali veliko srce te prikupili donaciju za Sklonište za nezbrinute životinje "Luč Zagorja" iz Marije Bistrice koju su 30. listopada na njihovu adresu dostavile učiteljice Engleskog jezika i Informatike. Učenici su prikupili mokru i suhu hranu, poslastice, pokrivače te igračke za životinje. Ovom skromnom, ali humanom gestom pomoći će se životinjama da lakše izdrže hladnije dane koji su pred nama. Ujedno, škola će i dalje nastojati prikupljati donacije prema dogovoru s razrednicima i učenicima.

Petra Polančec, učiteljica Informatike

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 1. 11. 2023. 20:59

Vijeće učenika Osnovne škole Belec

Nakon konstituirajuće sjednice 4. listopada 2023., koja se održala u sklopu Dječjeg tjedna, Vijeće učenika Osnovne škole Belec za školsku godinu 2023./2024. već je krenulo s radom. 2. sjednica održana je u petak, 20. listopada 2023. Vijeće učenika raspravljalo je o donošenju novog Kućnog reda škole te o donošenju Etičkog kodeksa neposrednih nositelja odgojno-obrazovne djelatnosti u školskoj ustanovi. Osim toga, raspravljalo se i predlagale su se razne ideje o izgradnji učionice na otvorenome koja bi nam jako dobro došla, tim više jer nemamo dovoljan broj učionica i dovoljno prostora za odvijanje neposrednog odgojno-obrazovnog rada, a imamo puno neiskorištenog prostora u dvorištu škole. Učenici su imali jako dobre ideje vezane uz izgled te učionice, kao i ideje za njezinu upotrebu. Za predsjednika Vijeća učenika ove je godine izabran učenik 8. razreda Sven Posinjak, njegov zamjenik je učenik 6. razreda Gabriel Runjak, a zapisnike Vijeća učenika pisat će učenica 7. razreda Sara Anušić. Obje sjednice prošle su u pozitivnom tonu, a učenicima se jako svidjelo što se može čuti i njihov glas.

Pedagoginja Gordana Hranić

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 24. 10. 2023. 12:57

Solidarnost na djelu 2023.

U petak 13. listopada naši učenici uključili su se u 51. sabirnu akciju Crvenog križa koja se provodi pod sloganom ''Ne dvoji, za drugog izdvoji''. U akciji je prikupljeno 305 kilograma hrane za potrebe naše školske kuhinje. Od novčanih sredstava prikupljeno je 338 eura koja su predana Gradskom društvu Crvenog križa Zlatar. Učenici su za donirana financijska sredstva uručivali bonove zahvalnosti. Uz osnovni cilj, prikupljanje dobara za osobe u potrebi, jednako je važno da mladi sudjelovanjem u humanitarnoj akciji upoznaju djelovanje Crvenog križa te razvijaju i jačaju osjećaj solidarnosti. Koordinatorica sabirne akcije za našu školu bila je učiteljica razredne nastave Štefica Kovaček.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 24. 10. 2023. 12:41

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u našoj školi

U ponedjeljak 16. listopada u našoj smo školi već tradicionalno obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Ova manifestacija ima za cilj očuvanje tradicije našeg mjesta te ukazivanje na važnost rada i znanja koji su potrebni za izradu kruha. Naši su učenici sa svojim obiteljima i ove godine pripremili obilje poslastica koje su donijeli u školu. Već tradicionalno, u obilježavanju Dana kruha pridružio nam se i naš župnik Milan Pušec koji je prije blagovanja blagoslovio hranu koju su donijeli učenici. Ovo prekrasno druženje ravnateljica naše škole Nikolina Puklin  završila je jednom mudrom izrekom američke producentice i tv-voditeljice Oprah Winfrey koja glasi: ''Budi zahvalan na onome što imaš; i imat ćeš više. Ako se koncentriraš na ono što nemaš, nikad nećeš imati dovoljno''. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 18. 10. 2023. 18:53

Sudjelovali smo u Jumicaru - programu prometne kulture za najmlađe

U petak 13. listopada učenici drugog razreda naše škole, u pratnji učiteljice Jasmine Petrinec, sudjelovali su u Jumicaru - programu prometne kulture za najmlađe. Prometna edukacija je održana u Osnovnoj školi Mače, a program se provodi pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, u suradnji s jedinicama lokalne samouprave Krapinsko-zagorske županije.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 17. 10. 2023. 19:09

Dječji tjedan 2023. Vijest ima dokument u privitku

Ovogodišnji Dječji tjedan, koji se tradicionalno obilježava prvi tjedan u mjesecu listopadu, posvećen je Europskoj godini vještina. Krapinsko-zagorska županija, Županija - prijatelj djece, tim povodom od 2. do 8. listopada organizira besplatne radionice za djecu i mlade diljem Županije.

U radionice se mogu uključiti sva zainteresirana djeca ispunjavanjem prijavnih obrazaca koji se nalaze na sljedećem linku - Popis radionica i prijava na radionice, uz prethodnu suglasnost roditelja. Obrazac suglasnosti za roditelje možete pronaći u privitku pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 28. 9. 2023. 12:03

Tu v Belcu sme doma 2023.

Naši su učenici i učitelji i ove godine sudjelovali u tradicionalnoj manifestaciji Tu v Belcu sme doma koja se održala u nedjelju 24. rujna. Naše su učenice Sara Paradi i Danijela Hopek, pod mentorstvom učitelja Marija Šimudvarca, pripremile recitacije pjesama o svom rodnom belečkom kraju. Sara Paradi recitirala je pjesmu Moj Belec, a Danijela Hopek nam je pripremila recitaciju svoje pjesme Pu kraju beliečkem. Nastupio je i naš školski zbor pod ravnanjem učiteljice Ive Povijač, a koji nam je izveo pjesme Oko jene hiže i Lepe ti je Zagorje zelene. Na ovogodišnjoj manifestaciji naše su Belečke mažoretkinje proslavile osamnaest godina postojanja, a budući da su i brojne naše sadašnje i bivše učenice članice Belečkih mažoretkinja ovim im putem od srca čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 26. 9. 2023. 12:39

Prvi dan škole!

Prvog nastavnog  dana u novoj školskoj godini naše su učenike dočekali njihovi razrednici, a posebno je svečan bio doček naših deset đaka prvaka i njihovih roditelja koje je pozdravnim govorom dočekala ravnateljica škole Nikolina Puklin te im zaželjela dobrodošlicu i puno sreće i uspjeha u osnovnoškolskim klupama. Gradonačelnica grada Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek dočekala ih je s prigodnim poklonima dobrodošlice te im u svoje ime i u ime svojih suradnika zaželjela uspješno školovanje u Osnovnoj školi Belec. Nakon toga naši su prvašići po prvi put sjeli u osnovnoškolske klupe gdje ih je s poklonima, koje je osigurala Školska knjiga, dočekala njihova učiteljica Gordana Havoj. Također, Krapinsko-zagorska županija našim je prvašićima poklonila majice za Tjelesnu i zdravstvenu kulturu s logom županije.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 5. 9. 2023. 12:16

Obavijest o početku nastavne godine 2023./2024.

Poštovani roditelji, dragi učenici,

u ponedjeljak, 4. rujna 2023. počinje nova nastavna godina.

Svi učenici od 2. do 8. razreda u školu dolaze ujutro u 8,00 sati.

Nastava će prvi dan trajati do 9:30 sati nakon čega učenici odlaze kućama.

Učenici sa sobom donose drugi par obuće, bilježnicu, olovku i školsku torbu jer će u školi preuzeti svoje udžbenike i radne bilježnice.

Učenici 1. razreda u školu dolaze u 10,00 sati u pratnji roditelja.

Za učenike putnike bit će organiziran prijevoz prema voznom redu od prošle godine.

Od utorka 5. rujna, odnosno prvi tjedan nastave, učenici 1. i 3. razreda će biti u poslijepodnevnoj smjeni, a učenici 2. i 4. razreda u jutarnjoj smjeni.

Od utorka, 5. rujna s radom počinje i naša školska kuhinja.

                 

Svima želim sretan početak nove nastavne godine!

                        Nikolina Puklin, 
 ravnateljica OŠ Belec

 

  :: opširnije :: 


objavio: Janja Hitrec-Gregorić  datum: 30. 8. 2023. 10:21

Natječaj za zapošljavanje pomoćnika/ice u nastavi Vijest ima dokument u privitku

U prilogu pod opširnije nalazi se Natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi za učenika s teškoćama u razvoju tijekom nastavne godine 2023./2024. u sklopu provedbe projekta "Baltazar 7".

Javni poziv za podnošenje prijava za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u odgojno – obrazovnim ustanovama – partnerima u projektu „Baltazar 7“ za šk. god. 2023. / 2024. je objavljen 28.7.2023. na stranicama KZŽ.

Natječaj za zapošljavanje pooćnika/ice u nastavi u OŠ Belec objavljen je dana 2.8.2023. na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i stranicama OŠ Belec.

Rok za prijavu traje do 10.8.2023.

Kandidati prijave dostavljaju na adresu: OŠ Belec, Belec 50, 49254 Belec.

  :: opširnije :: 


objavio: Janja Hitrec-Gregorić  datum: 2. 8. 2023. 11:47

Škola plivanja u Nerezinama na Malom Lošinju

Učenici našeg trećeg razreda, u pratnji svoje učiteljice Štefice Kovaček, su od 26. lipnja do 6. srpnja pohađali Školu plivanja u Nerezinama na Malom Lošinju. Učenici su boravili u vrbovečkom odmaralištu u Nerezinama. Dani su im bili ispunjeni raznovrsnim aktivnostima. Uz svakodnevno uvježbavanje plivanja i skokova u more, učenici su veslali na SUP-ovima i igrali vaterpolo. Igrali su društvene igre, a večeri su provodili u šetnjama, zabavnim aktivnostima ili su gledali zanimljive animirane filmove. Osobit doživljaj učenicima je pružilo planinarenje na obližnju kamenitu planinu Osorščicu kao i vožnja polupodmornicom uz pratnju ''morske sirene''.

Svi naši učenici pokazali su veliku volju i upornost u svladavanju plivanja te su se svi ponosno vratili kućama s diplomom plivača!  I svi se možemo složiti da je ovo bilo jedno nezaboravno iskustvo.

Školu plivanja za naše je učenike u pedeset postotnom iznosu subvencionirao Grad Zlatar. 

Štefica Kovaček, učiteljica 3. razreda

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 18. 7. 2023. 08:40

Naša stručna suradnica knjižničarka sudjelovala na edukaciji u Grčkoj Vijest ima dokument u privitku

Naša stručna suradnica knjižničarka je od 2. do 7. srpnja sudjelovala u radu međunarodne Ljetne škole koja se održala u Maratonu u Grčkoj. Tema Ljetne škole bila je pretvaranje ruralnih škola u središta učenja i inovacija u lokalnim zajednicama. U sklopu edukacije naša je knjižničarka posjetila Posejdonov hram koji se nalazi na Rtu Sunionu, najjužnijem vrhu poluotoka Atike, te Akropolu i Muzej Akropole u Ateni.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 11. 7. 2023. 10:57

Školsko prvenstvo u futsalu i graničaru 2023.

Za kraj nastavne godine održano je školsko prvenstvo u futsalu i graničaru. Za učenike predmetne nastave organizirano je školsko prvenstvo u futsalu, dok je za učenike razredne nastave organizirano školsko prvenstvo u graničaru. Prvaci škole u futsalu su osmaši  koji su u finalu pobijedili 7. razred, dok su 3. mjesto osvojili šestaši. Prvaci škole u graničaru su četvrtaši koji su u finalu pobijedili 2. razred, dok su 3. mjesto osvojili trećaši. Koordinator svih natjecanja bio je učitelj Tjelesne i zdravstvene kulture Viktorio Pozaić. Čestitke svim sudionicima!

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 11. 7. 2023. 09:49

Oproštaj osmaša od svih učitelja i djelatnika naše škole; Lovro Mezak - učenik generacije!

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 28. 6. 2023. 22:19

Oproštaj četvrtaša od svoje učiteljice Gordane Havoj

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 28. 6. 2023. 22:05

Završna školska priredba 2023.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 26. 6. 2023. 11:10

Maturalno putovanje naših sedmaša i osmaša

Naši sedmaši i osmaši, u pratnji svojih razrednica Anamarije Gmaz i Nevenke Puklin te učitelja Mladena Prugovečkog, bili su na maturalnom putovanju u Istri. Na putu do hotela u Poreču, posjetili su Roč, Hum i Motovun te zvjezdarnicu u Višnjanu. Drugi dan bili su na vožnji brodićem Limskim kanalom, posjetili Rovinj, a poslijepodne su proveli igrajući srednjovjekovne igre u srednjovjekovnom tematskom parku Sanc. Michael u Svetvinčenatu. Zadnji dan učenici su posjetili Brijune, a nakon ručka u Fažani, obišli su pulski Amfiteatar i Akvarij Pula nakon čega su razgledali i Forum, središnji gradski trg.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 13. 6. 2023. 11:08

Nasilje među djecom i mladima - predavanje za roditelje

U ponedjeljak 5. lipnja u našoj je školi održan zajednički roditeljski sastanak svih roditelja naših učenika. Povod ovom okupljanju bilo je predavanje psihologa Svetislava Joke iz Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije na temu Nasilje među djecom i mladima. Cilj ovog predavanja bio je upoznati roditelje s vrstama nasilja te kako prepoznati nasilnika odnosno žrtvu nasilja. Psiholog je napomenuo roditeljima važnost razgovora s djecom i važnost aktivnog slušanja djeteta kako ne bi došlo do bilo kakvog oblika nasilja. Osim toga, spomenuo je kako postupiti i koga kontaktirati kada je već došlo do nekog oblika nasilja. Roditelji su aktivno sudjelovali u raspravi što samo dokazuje da je ovo tema o kojoj treba puno razgovarati i govoriti.  

Nikolina Puklin, ravnateljica Osnovne škole Belec

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 6. 6. 2023. 09:08

Izvanučionička nastava na Belecgradu

U srijedu 31. svibnja učenici razredne nastave, u pratnji svojih razrednica i pomoćnice u nastavi, bili su na izvanučioničkoj nastavi. Prošetali su od naše škole do planinarske kuće Belecgrad. Nakon doručka iz ruksaka i kraćeg odmora, članovi Gljivarskog društva Medenka iz Zlatara pripremili su za djecu predavanje o vrstama gljiva i kako se pravilno beru gljive. Bilo je poučno. Veselimo se ponovnom odlasku u prirodu.

Jasmina Petrinec, učiteljica 1. razreda

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 6. 6. 2023. 08:50

Izvanučionička nastava našeg 5. i 6. razreda

Učenici 5. i 6. razreda su u srijedu, 31.5. krenuli u Samobor na terensku nastavu. Učenici su u pratnji razrednica i vodiča prvo krenuli u rudnik Sv. Barbare gdje su upoznali u kakvim uvjetima su radili rudari, što su iskopavali te su čuli priče o ljudima koji su živjeli u rudnicima. Također, isprobali su kako se radi vatra u kovačnicama te su pokušali oblikovati vruće željezo. Nakon rudnika bio je organiziran posjet u podnožje Žumberačkog gorja - Bio park "Divlje vode" gdje su učenici sreli različite životinje i vegetaciju tog područja. Učenici su, u pratnji vodiča, na kraju posjetili grad Samobor te upoznali povijest i kulturu grada.

Učiteljice Elvira Kuna i Petra Polančec

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 5. 6. 2023. 13:23

Videosastanak - virtualni susret dviju škola

Kako bi što bolje savladali nastavnu jedinicu Videosastanak te usvojili pravila ponašanja u virtualnom okruženju, učenici četvrtog razreda sudjelovali su u videosastanku s učenicima PŠ Cvetlin iz Varaždinske županije. Učenici četvrtog razreda izrađivali su videozapise na temu OŠ Belec te su putem istog videozapisa predstavili svoju školu drugim učenicima, a ujedno su putem prezentacije učenici PŠ Cvetlin predstavili svoju školu našim učenicima. Na kraju videosastanka učenici su zajedno rješavali Kahoot kviz koji se sastojao od pitanja o obje škole te im je podijeljena poveznica na Padlet gdje se mogu međusobno bolje upoznati i razmjenjivati iskustva.

Zahvaljujemo Emi Štrocinger, učiteljici Informatike iz PŠ Cvetlin, na dosadašnjoj suradnji te se veselimo našim budućim suradnjama.

Petra Polančec, učiteljica Informatike

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 5. 6. 2023. 13:17

Hommage Borisu Bućanu

Učenici našeg sedmog razreda, pod mentorstvom učiteljice Likovne kulture Ane Lukina, izrađivali su replike slavnog plakata za baletne predstave Žar-ptica i Petruška skladatelja Igora Stravinskog, našeg nedavno preminulog likovnog umjetnika, slikara i grafičkog dizajnera Borisa Bućana. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 5. 6. 2023. 10:09

Obilježili smo Hrvatski dan šećerne bolesti

Dana 16. svibnja 2023. u školi je obilježen Hrvatski dan šećerne bolesti. Doktor Valentino Lisek održao je predavanje na temu Šećerna bolest dok su učenici predmetne nastave održali radionice u kojima su mjerili razinu šećera, krvni tlak, računali indeks tjelesne mase, određivali količinu šećera u raznim napitcima, izrađivali piramidu pravilne prehrane te pravili zdrave napitke bez šećera od raznog voća i začinskog bilja. Učenici 7. razreda koji boluju od dijabetesa izradili su kratki film i iznijeli svoja iskustva o životu s dijabetesom. Cilj predavanja i radionice je prevencija dijabetesa koja se temelji na zdravoj prehrani i fizičkoj aktivnosti. Voditeljice aktivnosti bile su učiteljice Elvira Kuna i Petra Polančec.

Elvira Kuna, učiteljica Prirode i Biologije

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 2. 6. 2023. 10:18

Finale natjecanja "Max sucht den Superstar 2023."

U petak 19. svibnja u Osnovnoj školi Cestica održana je finalna faza natjecanja na njemačkom jeziku "Max sucht den Superstar", u organizaciji "E-Kult-a" (Europäischer Kulturkreis) na kojem su sudjelovale pobjednice na našem 1. školskom natjecanju u talentima na njemačkom jeziku, a to su bile učenice našeg 4. razreda - Magda Koledić, Martina Sambolić, Dora Habajec i Lara Janković, pod mentorstvom učiteljice Njemačkog jezika Jelene Vinter. Učenice su našu školu izvrsno predstavile, pjevajući i plešući na pjesmu Wildberry Lillet njemačke pjevačice Nine Chube. Na samom natjecanju sudjelovalo je 16 ekipa iz cijele Hrvatske i šire i sve su bile izrazito dobre. Nakon nastupa, svim sudionicima podijeljeni su prigodni pokloni i priznanja, a potom je bio organiziran svečani domjenak i zajedničko fotografiranje svih sudionilka. Ovakva vrsta natjecanja, u čast njemačkom jeziku, ostat će nam u jako lijepom sjećanju i nadamo se da ćemo i sljedećih godina sudjelovati na takvoj vrsti natjecanja. 

Jelena Vinter, učiteljica Njemačkog jezika

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 26. 5. 2023. 12:42

Prevencija vršnjačkog nasilja

U utorak 23. svibnja u našoj je školi održano predavanje o prevenciji vršnjačkog nasilja. Predavanje je bilo namijenjeno svim učenicima naše škole, a održali su ga Andreja Jurić i Željko Lež, policijski službenici za prevenciju Policijske uprave krapinsko-zagorske.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 25. 5. 2023. 08:45

Izvanučionička nastava učenika razredne nastave

U utorak 16. svibnja učenici naše razredne nastave, u pratnji svojih učiteljica i pomoćnice u nastavi, bili su na terenskoj nastavi u Desiniću i Kumrovcu. Uz stručno vodstvo, učenici su razgledali Dvor Veliki Tabor. Saznali su puno zanimljivosti o toj lijepoj srednjovjekovnoj utvrdi. Uslijedila je vožnja do Muzeja ''Staro selo'' u Kumrovcu. Uz vodiča, učenici su saznali puno o životu, zanimanjima i običajima ljudi s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Iako nas je cijeli dan pratila kiša, srećom kiša nije padala za vrijeme boravka na prostoru muzeja na otvorenom. Nakon puno šetnje i obilazaka muzeja učenici su ručali u Villi Zelenjak. Poslije finog ručka uslijedio je povratak kućama s novim suvenirima i doživljajima. 

                                                                                                    Štefica Kovaček, učiteljica 3. razreda 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 17. 5. 2023. 09:05

Teatar Poco Loco gostovao u našoj školi

U ponedjeljak 8. svibnja u  našoj je školi gostovao Teatar Poco Loco s predstavom Ljubiti, samo ljubiti. Predstava je romantična komedija za djecu koja govori o ljubavi i zaljubljivanju - i kako smo spremni učiniti sve kada smo zaljubljeni, katkad čak i previše. Zahvaljujemo ovim putem Pučkom otvorenom učilištu dr. Juraj Žerjavić Zlatar na organizaciji predstave za naše učenike razredne nastave.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 17. 5. 2023. 08:48

Obilježili smo Dan Europe

Naša škola i ove godine sudjeluje na Međunarodnom natjecanju povodom Dana Europe pa je tom prilikom učenik 5. razreda Franjo Sambolić, pod mentorstvom učiteljice Jelene Vinter, osmislio pjesmu na njemačkom jeziku koju je otpjevao i odsvirao na harmonici. 

Ich mag ein schönes Lied, 
aber ich mag nicht in der Ukraine Krieg.
Ich mag Euro in Kroatien 
und das blaue Meer in Dalmatien.
Ich mag keine Erdbeben in der Türkei.
Ich möchte reisen, zum Beispiel in die Slowakei.
Leute, Stifte in der Hand,
und lass uns einen Song schreiben
Sch, Sch, Sch, Sch

Učenica 8. razreda Paula Ožvald sudjeluje na natjecanju svojim likovnim radom također pod mentorstvom učiteljice Jelene Vinter, a koji možete pogledati pod opširnije.

Učenica 7. razreda Petra Brčić s učiteljicom Katarinom Bartolin osmislila je i otpjevala pjesmu na engleskom jeziku.

We come from different lands, 
the world can be a better place for you.
Let's make some new stands,
no matter where you're from
listen to me, listen to me.

We can break the borders and reach for the stars
cause we are borderless, no limits, no walls.

A world of unity, 
a world that we can trust,
let's join our hearts together 
and see how it starts.

We can break the borders and reach for the stars
cause we are borderless, no limits, no walls.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 2. 5. 2023. 10:54

Školski pub kviz povodom Dana planeta Zemlje

Na pitanja koja je najduža rijeka na Zemlji, što je ekologija, koji je prvi dan proljeća te na slična pitanja odgovarali su učenici naše škole 21. travnja 2023. kako bismo obilježili Dan planeta Zemlje testirajući svoje znanje na prigodnom pub kvizu. Pitanja za kviz osmislili su učenici našeg osmog razreda, uz mentorstvo učiteljice Maje Novak, a kviz je organizirala naša stručna suradnica pedagoginja Anamarija Hanžek Novaković. U školskom pub kvizu sudjelovali su učenici prvog, petog, šestog i sedmog razreda s po šest članova u timu. Pobjedu su odnijeli učenici našeg sedmog razreda s najviše osvojenih bodova. Čestitamo pobjednicima i zahvaljujemo svim učenicima na sudjelovanju! 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 2. 5. 2023. 10:44

Svjetski dan knjige i Noć knjige 2023.

Svjetski dan knjige i Noć knjige 2023. obilježili smo u petak 21. travnja u našem trećem razredu. Naša stručna suradnica knjižničarka za učenike je organizirala radionicu na kojoj su naučili kako napisati skrivenu poruku te čitaonicu na kojoj su upoznali Velikog Pandu i Sićušnog Zmaja.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 23. 4. 2023. 11:31

Kazalište Mala scena gostovalo u našoj školi

U četvrtak 20. travnja, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta dr. Jurja Žerjavića Zlatar, u našoj je školi gostovalo kazalište Mala scena s predstavom Huligan.  Predstava na izravan, istinit i brutalan način, ne podilazeći publici, govori o navijačkoj subkulturi, ali i svim problemima kroz koje tinejdžeri prolaze u školi, na društvenim mrežama i u stvarnom svijetu. Huligana Zrksa odlično je odglumio Matija Šakoronja, a predstava je bila namijenjena učenicima naše predmetne nastave.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 23. 4. 2023. 11:04

Max sucht den Superstar

U našoj je školi u utorak 18. travnja po prvi put održan Talent-show "Max sucht den Superstar" na Njemačkom jeziku, a glavna organizatorica natjecanja bila je naša učiteljica Njemačkog jezika Jelena Vinter. Učenici naše škole mogli su se natjecati pojedinačno, u paru ili u skupinama u različitim kategorijama - pjevanje, plesanje, recitiranje, sviranje ili u glumi s time da je bila potrebna jasna poveznica s njemačkim jezikom. Najboljima od strane žirija, koji su činili učitelj Povijesti Srećko Pozaić, naša pedagoginja Anamarija Hanžek-Novaković i učiteljica Njemačkog jezika, proglašene su učenice 4. razreda Magda Koledić, Lara Janković, Martina Sambolić i Dora Habajec sa svojom plesnom točkom na pjesmu Wildberry Lillet, njemačke pjevačice Nine Chube. Učenice će se sa pobjedničkom točkom predstaviti na Internacionalnom finalnom natjecanju u Osnovnoj školi Cestica 19. svibnja 2023. godine, pa im unaprijed želimo puno uspjeha! Zahvaljujemo ostalim vrijednim učenicima koji su sudjelovali i pozivamo ih, kao i sve ostale koji to žele, da se prijave i sljedeće godine na ovaj veseli Talent-Show! Deutsch macht Spass! 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Buđa  datum: 20. 4. 2023. 09:48
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Misao tjedna
 
"Svaki trenutak je novi početak."

T. S. Eliot


Školski prijevoz

 


Školska kuhinja

 

Priloženi dokumenti:
Jelovnik za lipanj.pdf


Anketa
Je li vam bolja nastava na daljinu ili klasična nastava u učionici?
Korisni linkovi

180 godina naše škole

   


Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Robotika

 

preskoči na navigaciju